Ion Ţiriac şi o bancă comercială au donat autorităţilor două avioane turbojet, pentru misiuni umanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri, Ion Ţiriac FOTO Cosmin Iftode
Omul de afaceri, Ion Ţiriac FOTO Cosmin Iftode

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi o bancă comercială din România au donat Inspectoratului General de Aviaţie un avion turbojet pentru folosirea în cadrul misiunilor umanitare în situaţii de urgenţă, a anunţat, luni seară, vicepremierul Liviu Dragnea, la întrunirea Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria, potrivit Mediafax.

„Astăzi, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi”, i-a spus Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

La finalul întâlnirii, jurnaliştii prezenţi au aflat că este vorba de fapt de două aeronave turbojet donate de un om de afaceri şi, respectiv, de o bancă comercială. La insistenţele ziariştilor, Liviu Dragnea a confirmat că este vorba de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Raed Arafat a anunţat în cadrul Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria următoarele acţiuni umanitare pe care elicopterele SMURD şi cele ale MApN le vor desfăşura în zilele următoare.

„Marţi se suplimentează numărul elicopterelor şi o să începem de dimineaţă toate misiunile solicitate. Din păcate, cazurile de la Brăila au fost anunţate când nu mai permitea timpul să intervenim. Deja ajungeam în curs de noapte şi nu puteam să intervenim în zone nemarcate. Aşa că, dacă nu se rezolvă în seara aceasta, rugămintea este ca tot prin ISU să fie anunţate la prima oră a dimineţii (n.r. solicitările) şi atunci o să putem trimite cât mai rapid un elicopter, dacă condiţiile meteo vor permite acest lucru”, a declarat, luni seară, Raed Arafat.


Citeşte şi:

Ţiriac, despre imaginea României: Se vorbeşte doar de instabilitate politică. Ce spune despre pedeapsa cu moartea

Omul de afaceri Ion Ţiriac a mărturisit că în ultimul an şi jumătate nu a auzit să se vorbească despre România decât în contextul instabilităţii politice, mai ales după ce parlamentarii au decis modificarea Codului Penal. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „După 20 de ani” de la ProTV.

Prinţul Dimitrie Sturza a împuşcat, la Balc, cel mai mare mistreţ. Milionarii Europei şi-au numărat trofeele şi s-au întors la afaceri

S-a încheiat şi ce-a de-a zece ediţie a vânătorii de la Balc. Milionarii Europei s-au relaxat, au negociat noi afaceri  pentru anul în curs, şi-au numărat trofeele, şi-au curăţat puştile de zeci de mii de euro, şi au părăsit conacul omului de afaceri cu promisiunea că se vor revedea şi anul viitor.

Personalităţile lumii care au participat la vânătoarea de la Balc, în cei zece ani

La vânătoarea de la Balc, care are loc deja de zece ani, se adună nume de prestigiu din toată lumea, miliardari precum proprietarul Porsche, foşti preşedinţi ai Consiliului de Administraţie al Volkwagen şi ai grupului DaimlerChrysler, designerul brand-ului Cartier, primarul din Monte Carlo, Inigo Herrera  fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Iar lista poate continua.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite