Ion Ţiriac rememorează prietenia cu o legendă a tenisului mondial: „I-aş fi spălat chiloţii şi soşetele, eram o echipă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac, fost jucător de tenis, rememorează perioada în care l-a impresariat pe Boris Becker, o legendă a sportului alb, care a fost descoperit şi lansat de român.

Cu Ţiriac impresar, Becker a câştigat Wimbledonul când avea doar 17 ani şi jumătate, fiind la vremea aceea cel mai tânăr câştigător al unui turneu de Grand Slam. Românul l-a ajutat pe Becker să-şi creeze un nume tenisul profesionist, cei doi formând o echipă unită şi respectată. "Avantajul mare era că nu avea bani să mă plătească. Adică banii tot eu îi făceam, eu făceam 85%, el făcea 15% pe teren", a spus Ţiriac la Digi Sport. 

Actualul om de afaceri şi-a amintit de un episod inedit din cariera lui Becker: "Şi-a uitat tot, în afara de un şort, la hotel. Începând meciul, nu a mai avut timp să se ducă la hotel să se schimbe. Ploua atunci, a plonjat după nu ştiu ce, s-a murdărit pe pantaloni şi a venit în vestiar. Hai dezbracă-te repede, i-am spălat pantalonii, i-am pus pe calofier...un dobitoc de jucător de acolo s-a dus la presă: Ţiriac îi spală pantalonii lui Becker. Pe vremea aia nu erau 20 de jurnalişti, erau 300. M-a întrebat dacă i-am spălat pantalonii. Bă, îi spăl şi chiloţii, şi şosetele dacă el îmi dă ceva, formăm o echipă", a rememorat Ion Ţiriac.

Boris Becker, de şase ori câştigător al turneelor de Grand Slam, a câştigat cu Ion Ţiriac impresar titlul la Wimbledon în 1985, fiind cel mai tânăr jucător care a triumfat vreodată pe iarba engleză. Becker devenea atunci cel mai tânăr câştigător al unui turneu de Grand Slam din istoria tenisului, 17 ani şi 227 de zile Recordul său a fost corectat de Michael Chang în 1989, la Roland Garros, chinezul câştigând pe zgura franceză la vârsta de 17 ani şi 110 zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite