Ion Ţiriac a semnat un contract pentru un super proiect în Bucureşti. Miliardarul o contrazice pe Halep: „Iarba este pentru animale, zgura este pentru tenis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Federaţiei Române de Tenis, Ion Tiriac a anuntat, joi, ca Primaria Sectorului 1 va investi in amenajarea unei baze sportive, care va fi ridicată vis-a-vis de Casa Radio

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, au semnat, joi, un protocol, pentru refacerea Clubului Doherty, care a existat pe Cheiul Dâmboviţei, vizavi de clădirea care ar fi trebuit să fie Casa Radio. Baza urmează să cuprindă aproximativ 10-13 terenuri de tenis. Proiectul aparţine Federaţiei Române de Tenis, dar investiţia va fi asigurată de Primăria Sectorului 1. Din informaţiile Daniel Tudorache - edilul Sectorului 1 - a dat asigurări că va investi oricât de mult va fi nevoie.

”Eu am acest proiect în mână de aproape 20 de ani. Intrăm într-o normalitate, nu este nimic special. Este datoria comunităţilor că facă aşa ceva. Sperăm să fie un exemplu şi să continuăm cu alte 4-5 centre mari în ţară. Astfel, Federaţia Română de Tenis poate să pretindă într-o perioadă scurtă, pentru că 10 ani reprezintă o perioadă scurtă, dacă nu o Simona sau un Năstase, măcar pe cineva în primii 10-20 să îi avem. Sunt 10-11 terenuri. S-ar putea să fie 12-13, pentru că există spaţiu. Câteva sute de copii pe an vor beneficia de acest lucru”, a declarat Ion Ţiriac.

Omul de afaceri susţine însă că nu va construi niciun teren cu iarbă, deşi Simona Halep - după ce a câştigat la Wimbledon - a declarat că şi-ar dori să se antreneze în Bucureşti pe o asemenea suprafaţă: ”(Când vom avea terenuri cu iarbă?) Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”, a mai spus Ion Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite