Ioan Ovidiu Sabău: "Aş fi jucat mai bine decât Fred. A fost zero împărţit la 4"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ovidiu Sabău, 45 de ani FOTO Cosmin Iftode
Ioan Ovidiu Sabău, 45 de ani FOTO Cosmin Iftode

Ioan Ovidiu Sabău a făcut o „radiografie“ a celor două semifinale şi a dat un pronostic pentru finala de duminică: Germania e mai bună. Sabău s-a arătat dezamăgit de atacanţii Braziliei, dar şi de cei ai Argentinei.

Despre Brazilia – Germania 1-7

Brazilia a plătit tribut absenţei unor fotbalişti de valoare în ofensivă. Nu e posibil să vii la Cupa Mondială cu Fred, care n-a tras un singur şut pe poartă! Dacă până acum am spus despre Fred că e zero barat, în meciul cu Germania a fost zero împărţit la patru! Glumind puţin, dacă aş fi intrat eu pe teren la vârsta mea, cred că făceam mai multe, mă zbăteam şi tot prindeam un şut la poartă.

Noi spunem de naţionala României că n-are fotbalişti, dar Brazilia are peste 20 de milioane de jucători legitimaţi şi a jucat la Cupa Mondială fără atacant! Am spus de la meciurile anterioare că Brazilia nu poate să ajungă departe fără ajutor, pentru că nu are nici mijlocaşi de construcţie.

Poate că Neymar şi Thiago Silva ar mai fi limitat scorul, dar bătaie tot ar fi luat.

La brazilieni, fiecare făcea cam ce-i trecea prin cap, ei n-au avut o disciplină tactică bine stabilită şi care să fie respectată. E greu să nu iei gol când tu ai în echipă patru fotbalişti – Bernard, Oscar, Hulk şi Fred – care nu se apără.

Germania a arătat ca o echipă mare. Ei pun capul în pământ şi aleargă, sunt umili şi disciplinaţi. A fost o diferenţă mare de atitudine şi de valoare în faţa nemţilor, care arată cu adevărat bine.

Despre Argentina – Olanda 0-0 (4-2 la penalty-uri)

Pentru prima dată la acest turneu, Argentina a arătat ca o echipă. Dacă până la meciul cu Olanda totul era pus pe umerii lui Messi, acum argentinienii au jucat mult mai disciplinat. M-au dezamăgit, în schimb, jucătorii intraţi pe teren în repriza a doua. Sincer, aveam aşteptări mult mai mari de la Aguero şi de la Palacio, pentru că nu e posibil să vii de pe bancă şi să nu aduci nimic nou în jocul echipei. Messi n-a putut mai mult pentru că a avut tot timpul trei jucători lângă el, unul îl dezechilibra, altul îi făcea o alunecare şi al treilea îi lua mingea. Şi argentinienii au făcut cam acelaşi lucru cu Robben, l-au luat luat în marcaj strâns şi o singură dată a scăpat olandezul, când ar fi putut finaliza dacă era puţin mai rapid.

Meciul a fost echilibrat, Olanda ar fi putut să meargă mai departe cu puţină şansă. Mi s-a părut echipa mai bună, mai dinamică şi mai organizată. Cred că lumea s-a grăbit puţin când l-a numit geniu pe Louis Van Gaal. Chiar dacă a avut o intuiţie bună în meciul cu Costa Rica, aşa-zisul geniu nu a mai funcţionat. Dar asta e soarta antrenorilor, dacă faci o mutare şi îţi iese, eşti un geniu. Dacă bagi un jucător şi nu face nimic, se spune că e neinspirat antrenorul.

Despre finala Argentina – Germania

Orice se poate întâmpla. Dar îi văd clar superiori pe nemţi, sunt mai buni fizic, au mai mult entuziasm. Aşa pare, că e cam rândul lor să câştige. Argentina se bazează prea mult pe Messi. 

VEZI ŞI COMENTARIUL LUI COSMIN OLĂROIU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite