Inter Milano - Manchester City, în finala Ligii Campionilor. Când se va decide campioana și ce oraș va găzdui partida

0
Publicat:

S-au decis finalistele sezonului 2022/2023 din Liga Campionilor. Ultimul act din acest sezon va avea loc la Istanbul, acolo unde Inter Milano și Manchester City vor lupta pentru a pune mâna pe marele trofeu.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Inter a reușit să revină în finala Ligii Campionilor după mai bine de 13 ani. Ultima oară se întâmpla în 2010. Atunci, sub comanda lui Mourinho, Inter Milano cucerea al treilea trofeu din istorie contra nemților de la Bayern Munich (scor 2-0). 

În semifinale, Inter Milano a reușit să treacă de rivala din oraș, AC Milan, după ce a câștigat ambele partide, scor 1-0, 2-0. 

Pentru Manchester City este a doua șansă să pună mâna pe mult prea râvnitul trofeu pe care și-l dorește de mulți ani. În urmă cu 2 ani, City a fost foarte aproape, dar a fost învinsă în finală de Chelsea, scor 1-0. 

În semifinale, Manchester City a reușit să elimine deținătoarea trofeului, Real Madrid. După ce în tur madrilenii au dominat meciul pe teren propriu (1-1), a urmat returul de pe Itihad unde "cetățenii" le-au predat o lecție de fotbal și au câștigat cu scorul de 4-0. 

Cine este favorită în marea finală 

Formația antrenată de Pep Guardiola este într-o formă fabuloasă așa că toate casele de pariuri și dau ca favorită clară în marea finală contra celor de la Inter. 

Este prima întâlnire directă între cele două cluburi la nivelul celei mai importante competiții intercluburi din Europa. În acest sezon Erling Haaland este cel mai bun marcator al cetățenilor cu 12 reușite în Liga Campionilor. În tabăra "nerazzurrilor" Edin Dzeko este cel mai bun marcator din competiție cu 4 reușite. 

Deși Manchester City pornește cu prima șansă, Inter Milano ar putea fi avantajată de faptul că a avut un parcurs mai facil până în ultimul act. Manchester City a trebuit să elimine RB Leipzig, Bayern Munich și Real Madrid înainte de marea finală, în timp ce Inter Milano a avut un parcurs mai facil cu adversari precum Porto, Benfica și AC Milan. 

Inter Milano, la a șasea finală în Liga Campionilor

"Nerazzurrii" sunt deja obișnuiți cu presiunea finalelor la cel mai înalt nivel. Italienii au deja la activ cinci finale disputate de-a lungul istoriei. În 1964, 1965 și 2010 au reușit să obțină trofeul, iar în 1967 și 1972 au ajuns până în ultimul act. 

Inter Milano este și una din cele mai titrate echipe din această competiție, cu 3 trofee cucerite de-a lungul timpului. Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern (6), Barcelona (5) și Ajax (4) sunt singurele echipe care au câștigat de mai multe ori Liga Campionilor.

Unde va avea loc finala Ligii Campionilor 2023

Locul care va găzdui finala Ligii Campionilor 2023 este Stadionul Olimpic Ataturk, din Istanbul, Turcia, cu o capacitate de 74.753 de locuri. Este a doua finală găzduită aici după cea din 2005, numită în continuare una din cele mai frumoase finale din istoria competiției. În acel sezon, Liverpool reușea să câștige finala cu AC Milan după o revenire spectaculoasă de la 0-3.

Finala de la Istanbul va avea loc pe 10 iunie 2023. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite