INFOGRAFIE Calendarul evenimentelor sportive majore din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de anul precedent, 2013 n-are vreo Olimpiadă sau vreun Campionat European de fotbal, însă concursurile importante, precum Mondialele şi Europenele, nu vor lipsi.

Din păcate, România se va uita de la televizor la cele mai multe dintre aceste competiţii, mai ales la cele care privesc sporturile pe echipe. În afară de handbalul feminin, care ne va aduna din nou speranţele în decembrie, pentru Mondialul de anul viitor, mai avem doar naţionala de volei feminin, ce va forţa calificarea la Campionatul European, urmând a întâlni Cehia într-un meci de baraj. În rest, speranţe „individuale” la concursurile de gimnastică, canotaj sau kaiac canoe.

Când vine vorba de echipele de club, situaţia se schimbă înspre roz, dacă e să ne bazăm cel puţin pe specialiştii handbalului. Aceştia susţin nici mai mult nici mai puţin că Oltchim Râmnicu Vâlcea va câştiga în acest an Liga Campionilor la handbal feminin. Tocmai de aceea, în calendarul alăturat am adăugat meciurile echipei din Vâlcea din grupa principală, urmate de programul semifinalelelor şi al finalei.

Spre deosebire de anii precedenţi, Oltchim are toate atuuurile în mâneca sa. 1. Un antrenor danez, Jakob Vestergaard, care a mai luat Liga Campionilor de două ori şi care n-are accese de isterie la time-out-uri, ci explică schemele foarte calm. 2. Un lot puternic echilibrat pe posturi, cu jucătoare ca Bulatovici sau Neagu, superstaruri ale handbalului feminin. 3. Un public implicat şi cunoscător în fenomen.

A 100-a ediţie a Turului Franţei

2013 înseamnă pentru ciclism a 100-a ediţie a legendarei competiţii ce se dispută anual în Franţa. „Le Tour” a fost mânjit în ultimii ani de scandalurile de dopaj, însă promite o ediţie jubiliară spectaculoasă, cu etape de munte solicitante.

Mergem sau nu în Brazilia?

Naţionala de fotbal a României n-a mai fost prezentă la un Campionat Mondial din 1998. În 2013 vom şti dacă ne luăm biletele pentru Brazilia 2014 sau ne calculăm paşii pentru EURO 2016 alături de „nemuritorul” Piţurcă. Cert este că urmează o „dublă” cu Ungaria şi Olanda în luna martie ce poate clarifica situaţia în linii mari. În clasament, Olanda are 12 puncte, iar România şi Ungaria câte nouă. Locul doi ne va duce, cel mai probabil, la un meci de baraj.

Tot în anul următor, în Brazilia va avea loc o „avanpremieră” a Mondialului din 2014. Cupa Confederaţiilor, competiţie la care vor participa printre altele Brazilia, Spania şi Uruguayul, se dispută în iunie 2013.

Meciurile naţionalei din 2013

22 martie Ungaria – România

26 martie: Olanda – România

6 septembrie: România – Ungaria

10 septembrie: România – Turcia

11 octombrie: Andorra – România

15 octombrie: România - Estonia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite