Incredibil! Gigi Becali s-a trezit la realitate: „Sunt un analfabet, un dobitoc şi un prost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani de zile în care s-a lăudat ba că e „Urs", ba un „Războinic al luminii", patronul Stelei a avut o revelaţie azi dimineaţă şi şi-a dat seamă ce a fost de când a intrat în viaţa publică. Citeşte mărturia şocantă a latifundiarului şi află care e episodul care i-a deschis ochii.

După ce a câştigat în ţară toate litigiile cu FCM Bacău, privind contractul de transfer al jucătorului Eugen Baciu, Steaua a pierdut tocmai bătălia decisivă. Ieri, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane s-a hotărât că roş-albaştrii trebuie să plătească despăgubiri în valoare totală de 840.000 de euro clubului băcăuan.

Motivul?

Aşa cum era stipulat în contractul semnat, în 2004, de cele două formaţii, Gigi Becali devenea bun de plată, dacă Baciu părăsea Ghencea ca jucător liber de contract.

Fostul conducător al celor de la FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, a introdus această clauză, în speranţa că, la un moment dat, Baciu va fi vândut de Steaua, iar moldovenii vor încasa un procent anume din transferul jucătorului.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Baciu a plecat de la Steaua, anul trecut, după ce şi-a terminat contractul. Imediat, FCM Bacău a solicitat să primească suma de 800.000 de euro prevăzută în contract, drept despăgubire. Gigi Becali a refuzat, cazul a ajuns la comisiile din ţară, iar peste tot, Steaua a avut câştig de cauză.

Steaua riscă depunctarea!

Sechelariu n-a abandonat lupta, s-a dus la TAS, de unde, ieri, a venit verdictul: Steaua trebuie să plătească către FCM Bacău nu numai 800.000 de euro, dar şi penalizări în valoare de 40.000 de euro. Dacă nu va respecta decizia TAS, Steaua va fi depunctată în campionat, până în momentul în care îşi va achita datoria faţă de clubul moldav!

Auzind acest verdict, Gigi Becali şi-a ieşit din minţi.

„Nu toate conflictele trebuie rezolvate la TAS. Acolo e corupţie mare şi voi semnala această situaţie în Parlamentul European. România nu recunoaşte un Tribunal Arbitral din Elveţia Conform Tratatului de la Lisabona al UE, fotbalul e o activitate economică ce funcţionează după legi civile. Aşa că îi mulţumesc lui Mititelu, că eram un dobitoc. Dacă nu mă loveam de chestia asta cu Bacăul nu mă puneam la punct.Până acum eram analfabet, eram prost. Gata, nu se mai poat trăi în mizerie. Mititelu a deşteptat fotbalul românesc. N-are dreptate în toate, dar în legislaţie, da. A venit timpul să facem ordine în fotbal şi să limpezim toate legile din fotbal", a declarat patronul Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite