Încep sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni. La 44 de ani, egipteanul El-Hadary are planuri mari: „Iau trofeul, iar la anul joc la Cupa Mondială din Rusia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egipt, Ghana, Maroc, RD Congo, Burkina Faso, Tunisia, Senegal şi Camerun sunt echipele rămase în cursă pentru câştigarea Cupei Africii pe Naţiuni.

“Faraonii”, cea mai titrată echipă a Africii (7 titluri continentale), revin astfel la gloria de altădată, după ce rataseră participarea la precedentele trei ediţii ale competiţiei. În sferturi, egiptenii vor înfrunta selecţionata Marocului, antrenată de francezul Hervé Renard, campion în urmă cu doi ani cu echipa Coastei de Fildeş, în timp ce Ghana, finalista din 2015, va da piept cu RD Congo, medaliata cu bronz la ultima ediţie. Veteranul de 44 de ani din poarta Egiptului, Essam El-Hadary, a fost din nou eroul echipei sale în meciul cu Ghana, ultimul din faza grupelor, câştigat miercuri seară cu 1-0, prin golul lui Mohamed Salah, vedeta echipei AS Roma. Essam El-Hadary speră să-şi treacă în palmares încă un trofeu al Cupei Africii pe Naţiuni, iar la anul să devină cel mai bătrân jucător din istoria Cupei Mondiale, în cazul în care echipa sa, antrenată de Héctor Raúl Cúper, se va califica. 

“Nu-mi pasă de vârsta din acte, eu mă antrenez ca la 20 de ani. Acum acesta e visul meu, vreau să câştig trofeul în Africa şi să merg în Rusia în 2018. Cât o să mai joc? Nu ştiu, poate până la 50 de ani!”, a spus portarul după meci. O mare surpriză a reprezentat-o eliminarea campioanei en-titre, Coasta de Fildeş, care a părăsit competiţia din Gabon încă din faza grupelor. Ivorienii l-au folosit ca titular în toate partidele pe fundaşul Wilfried Kanon (ex-Gloria Bistriţa, Corona Braşov).


Cupa Africii pe Naţiuni

Sferturi de finală

Sâmbătă 28 ianuarie
Burkina Faso — Tunisia 18.00
Senegal — Camerun 21.00

Duminică 29 ianuarie
RD Congo — Ghana 18.00
Egipt — Maroc 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite