Înalt oficial din handbalul mondial: „Puține țări din Europa au pasiunea pentru handbal pe care o au românii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De joi 6 iulie și până duminică 16 iulie, orașele Mioveni și Pitești găzduiesc Campionatul European U19 de handbal feminin, cea mai importantă competiție de profil organizată de țara noastră în ultimii 20 de ani.

Predrag Boskovic, prim-vicepreședintele Federației Europene de Handbal FOTO Denis Grigorescu
Predrag Boskovic, prim-vicepreședintele Federației Europene de Handbal FOTO Denis Grigorescu

Meciurile de la Campionatul European U19 se vor juca în două săli ultramoderne, inaugurate în septembrie 2021 și respectiv decembrie 2022. Este vorba de Sala Sporturilor din Mioveni (2.500 locuri) și de Pitești Arena (4.100 de locuri).

La competiția găzduită de cele două orașe participă cele mai bune 16 echipe din Europa, inclusiv naționala României.

La Euro 2023, echipa României face parte din Grupa B și va juca toate meciurile din grupă la Pitești Arena.

Echipa României va disputa toate meciurile de la aceeași oră – 19.45. România debutează cu Islanda pe joi 6 iulie. Pe 7 iulie, România va juca împotriva reprezentativei Portugaliei, iar pe 9 iulie, România se va duela cu Germania.

Biletele pentru Campionatul European de la Pitești și Mioveni pot fi achiziționate de pe site-ul bilet.ro. Abonamentul pentru toate meciurile competiției costă 150 de lei, iar biletul pentru o zi costă 30 de lei.

Echipa României a câștigat până acum de două ori Campionatul European U19, în 1998 și 2000.

Prezent la Pitești, muntenegreanul Predrag Boskovic, prim-vicepreședinte al Federației Europene de Handbal, a vorbit despre importanța acestei competiții și despre șansele României de a găzdui Campionatul European de handbal senioare peste trei ani.

”Este o competiție internațională foarte importantă și mă bucur că este organizată în România, țară cu o mare tradiție în handbal. Este important să organizăm astfel de competiții majore. Pentru că cine nu investește în tineri nu are viitor. România are șanse importante și de a găzdui Campionatul European de handbal pentru senioare din 2026. Puține țări din Europa au pasiunea pentru handbal pe care o au românii”, a declarat pentru ”Adevărul” Predrag Boskovic.

Înaltul oficial are o vastă experiență în handbal. Sub conducerea sa ca președinte, echipa feminină Buducnost a câștigat de două ori Liga Campionilor. Iar în perioada în care a fost președintele Federației de Handbal din Muntenegru, echipa feminină națională a fost vicecampioană olimpică și campioană europeană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite