În mintea conducătorului din România: cum a trecut Massone de la concedierea antrenorului la readucerea sa într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Massone (dreapta) l-a adus pe Ze Maria (centru) în România
Massone (dreapta) l-a adus pe Ze Maria (centru) în România

Chiar dacă e italian, finanţatorul Ceahlăului s-a integrat perfect în peisajul haotic al fotbalului românesc în care ce e valabil astăzi se poate anula mâine.

Campionatul românesc a stabilit un record ruşinos în privinţa schimbărilor de antrenori, iar o astfel de situaţie nu există nici măcar în zona Golfului Persic, acolo unde arabii sunt renumiţi pentru repeziciunea cu care concediază oamenii de pe bancă.

În această iarnă, în fotbalul haotic din România şi-a făcut apariţia şi italianul Angelo Massone, care s-a adaptat imediat la ce se întâmplă în Liga I. Ba mai mult, el a reuşit o „performanţă“ managerială greu de egalat: l-a concediat pe brazilianul Ze Maria şi apoi l-a reinstalat în 24 de ore!

Apoi, pentru a-şi justifica gestul necugetat, italianul a publicat un comunicat în care s-a lăudat şi cu investiţiile sale în Ceahlăul, deşi echipa ocupă locul 15, acolo unde era şi până la venirea lui Massone.

Ce a scris?

„Am luat decizia de excludere a antrenorului Ze Maria doar pentru rezultatele negative obţinute. Două victorii in 9 etape. Nicio victorie din cele 5 meciuri disputate acasă cu doar doua goluri din acţiune. Nimic de comentat cu privire la seriozitatea, angajamentul, competenţa şi profesionalismul lui.

Mă gîndeam că e nevoie de un şoc. După ce am vorbit cu echipa, care se aliase în totalitate cu stafful tehnic şi cu asociaţii mei, am decis să-i acord o altă posibilitate. Pe parte finaniciară fac următoarea precizare:

*Am preluat echipa în colaps financiar şi în acest moment situaţia s-a îmbunătăţit datorită profesionalismului şi investiţiilor noastre.

*Jucătorii au două salarii restante. Într-o săptămînă vor avea cel puţin un salariu şi vor fi probabil cele mai bune luni din toată România. Nimeni nu mai are alibiuri sau scuze. Să salvăm echipa noastră. Hai FC Ceahlăul!“, scrie în comunicatul lui Massone.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite