În marș forțat spre Final Four. Formațiile românești, rezultate de senzație în cupele europene

0
Publicat:

Sâmbătă a fost zi mare pentru handbalul românesc, la nivel de club. CSM București, cu Cristina Neagu în zi de grație, s-a impus cu 30-24 pe terenul lui Krim Ljubljana și și-a asigurat în mare proporție calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Dacă ”tigoricele” mai au de trecut un hop - greu, ce-i drept - până în Final Four, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița sunt cu un pas în careul de ași al EHF European League.

Cristina Neagu a făcut instrucție cu slovenele. Foto CSM București
Cristina Neagu a făcut instrucție cu slovenele. Foto CSM București

CSM București a reușit să intre la pauză cu un avans de șase goluri, 18-12, iar la final și-a păstrat ecartul din prima repriză, impunându-se cu 30-24. Cristina Neagu a fost şi de această dată cea mai bună jucătoare a campioanei României, cu 9 goluri marcate, în timp ce portarul Laura Glauser a avut 16 intervenții (43,24%). Vedeta CSM-ului a fost premiată la final chiar de preşedintele Sloveniei, Natasa Pirc Musar.

Manşa secundă va avea loc pe 24 martie, la Bucureşti. Dacă va trece de Krim, CSM va juca în sferturi în Liga Campionilor cu echipa franceză Metz, o forță a handbalului european, care i-a administrat Rapidului cea mai grea înfrângere în faza grupelor (33-22).

Bistrița și Brăila, victorii în European League

Nu numai bucureștencele au făcut show în Europa. Gloria Bistriţa a învins pe Mosonmagyarovari KC cu 32-30, în turul sferturilor competiției nr 2 a continentului, grație în principal noului căpitan al naționalei, Cristina Laslo, autoare a 8 goluri. Cu o victorie mare în deplasare în fața revelației campionatului maghiar, Gloria și-a făcut viața mai ușoară pentru returul de la Bistrița, programat pe 23 martie. Se va juca cu calificarea la Final Four-ul European League pe masă.

La turneul final din 11-12 mai, de la Graz, are șanse mari să ajungă o altă formație din România. Dunărea Brăila a trecut cu 32-26 (21-13) de formaţia croată RK Podravka Koprivnica, în deplasare, în prima manşă a sferturilor de finală. Returul se va juca la data de 24 martie, la Brăila.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite