În acest weekend se poate decide titlul în Liga 1. CFR Cluj e cu o mână pe trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR

Parcursul foarte bun al celor de la CFR Cluj în play-off, 5 victorii şi două rezultate de egalitate, i-a adus pe elevii lui Dan Petrescu în postura de mari favoriţi pentru câştigarea campionatului

Cu 3 etape înainte de finalul Ligii 1. FCSB şi Universitatea Craiova, care se înfruntă în meci direct în această etapa, mai păstrează doar şanse teoretice.

Pe lângă avansul considerabil în clasament, 5 puncte peste FCSB şi 8 faţă de Craiova, CFR Cluj nu a beneficiat nici de rotunjirea punctelor la intrarea în play-off. La finalul campionatului, în caz de egalitate de puncte cu celelalte două contracandidate, clujenii ar câştiga titlul fără să se mai ia în calcul rezultatele directe sau golaverajul.

Cu siguranţă însă, planul echipei  lui Dan Petrescu nu este să tremure până în ultimul minut al ultimei etape, ci să tranşeze laurii de campioană cât mai repede. Iar prima oportunitate s-ar putea ivi chiar în acestă etapă. Condiţia ca acest lucru să se întâmple este ca CFR cluj să ia mai multe puncte din meciul de la Giurgiu cu Astra decât va obţine FCSB la Craiova, caz în care titlul de campioană ajunge matematic la Cluj.

CFR 44 de puncte – Clujenii câştigă campionatul dacă mai adună 4 puncte din ultimele 3 meciuri

FCSB 39 de puncte – Câştigă campionatul doar dacă înving tot şi CFR Cluj pierde unul dintre mecurile cu Astra sau Universitatea Craiova. În cazul în care ferofiarii pierd şi cu Astra, şi cu Craiova, FCSB ar mai avea nevoie, pe lângă victoria din meciul direct  cu CFR Cluj, de doar încă o victorie, fie cu Sepsi, fie cu Craiova. 

Craiova 36  puncte  - Şi oltenii mai au şanse teoretice de a câştiga campionatul, dar ele ţin mai mult de domeniul fantasticului. Craiova trebuie să câştige toate cele trei partide rămase de disputat, CFR Cluj să nu mai acumuleze niciun punct, în timp ce Sepsi trebuie să încurce FCSB-ul. 

Program CFR

Astra (deplasare)

Craiova (acasă)

FCSB (deplasare)

FCSB 39 de puncte

Program FCSB

Craiova (deplasare)

Sepsi (deplasare)

CFR Cluj (acasă)

Program Universitatea Craiova

FCSB (acasă)

CFR (deplasarea)

Viitorul (acasă)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite