Imagini sfâşietoare: căpitanul celui mai popular club iranian a făcut infarct la 30 de ani. 60.000 de oameni l-au condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia lui Hadi Norouzi. FOTOGRAFII: ISNA
Soţia lui Hadi Norouzi. FOTOGRAFII: ISNA

Hadi Norouzi, atacantul celor de la Persepolis, cu zece selecţii în naţionala Iranului, a decedat lângă soţia sa şi cu fetiţa de doi ani în braţe. Tragedia a îndurerat o ţară întreagă şi a dus mai mulţi oameni pe stadion decât la un meci de fotbal din prima ligă.

De-a lungul anilor, au fost multe cazuri cu fotbalişti profesionişti murind pe terenul de joc din cauza unor probleme cardiace. De această dată însă, dispariţia unui alt sportiv de performanţă a venit într-un mod şi mai neaşteptat.

În noaptea de miercuri spre joi, în timp ce dormea, Hadi Norouzi, căpitanul celui mai popular club iranian, a început să aibă probleme respiratorii. Soţia sa s-a trezit din această cauză şi, iniţial, a crezut că Hadi are un coşmar. A încercat să-l trezească, iar când n-a reuşit şi-a dat seama de gravitatea situaţiei. A lăsat-o pe fetiţa lor de doi ani lângă Hadi şi s-a dus să le ceară ajutorul vecinilor. Când s-a întors, soţul ei nu mai respira.

Cei de la salvare au constatat, ulterior, că Norouzi murise, înainte de a ajunge la spital, suferind un atac de cord în timpul somnului. Tragedia a şocat o ţară întreagă şi a adus în discuţie presiunea care se află pe umerii unor sportivi de performanţă. În acest sezon, Persepolis, un fel de Steaua în România, a avut un start slab de campionat, fiind doar pe locul 11 din 16, la nouă puncte de liderul Esteghlal.

Astfel, jucătorii au fost atacaţi de suporteri, iar în calitate de căpitan al echipei, Norouzi a avut de îndurat cele mai multe critici. Atacantul de 30 de ani era printre cei mai longevivi fotbalişti ai echipei la care a ajuns din 2008. De atunci, a bifat 150 de meciuri şi 26 de goluri pentru formaţia din Teheran. Chiar în actuala stagiune, la 31 iulie, Norouzi a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului:

Pentru a-şi lua la revedere de la Norouzi, 30.000 de oameni au mers pe stadionul „Azadi“ din Teheran, iar 60.000 de oameni l-au condus pe ultimul drum la Babol, oraşul unde s-a născut. Norouzi a lăsat în urma sa un băiat de 7 ani, Hani, şi o fetiţă de doi ani, Hanna.  
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite