Ilie Năstase, tratat regeşte în Suedia: nordicii au sfidat ITF şi l-au invitat la un mare eveniment. Explicaţii oficiale

0
0
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a interzis ca „Nasty“ să fie implicat în acţiuni oficiale, incluzându-l pe fostul lider ATP pe o listă a persoanelor non-grata.

Drept urmare, Ilie Năstase n-are voie nici măcar la Bucureşti să stea în loja VIP-urilor la BRD Bucharest Open.

În schimb, fostul mare jucător de tenis a fost invitat la turneul de la Bastad (Suedia), acolo unde a fost antrenorul lui Mats Wilander şi al lui Mikael Pernfors la un meci demonstrativ. Organizatorii sunt de părere că n-au încălcat regulile ITF dat fiind faptul că invitaţia către Ilie Năstase a fost făcută înainte de scandalul de la Fed Cup, iar ITF n-a oferit încă o decizie finală în acest caz.

Ce au spus suedezii?

„L-am invitat pe Ilie Năstase cu mult înaintea incidentelor din aprilie. A făcut atât de multe pentru acest sport şi are o conexiune puternică cu tenisul din Suedia. Noi nu puteam lua decizia de a-l interzice. ITF, oricum, n-a luat nicio decizie oficială, astfel că nu e nicio problemă. L-am întâlnit în mai multe rânduri pe Ilie şi pot spune că, uneori, are o abordare pe care el o crede amuzantă când, de fapt, ar trebui să fie mai rezervat“, a declarat Christer Hult, directorul turneului de la Bastad, pentru www.hd.se.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite