Ilie Năstase, interzis şi la Bucureşti! Anunţ făcut de Federaţia Internaţională de Tenis. „Nasty“ susţine că e batjocorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) continuă să-l pedepsească pe căpitanul-nejucător al echipei României de Fed Cup pentru înjurăturile adresate britanicelor la Mamaia.

Au trecut 80 de zile de la incidentele provocate de Ilie Năstase cu ocazia duelului România – Marea Britanie la Fed Cup, dar ITF continuă să-l ţină pe „Nasty“ în joc de glezne.

Concret, căpitanul-nejucător al României a fost suspendat provizoriu şi, chiar dacă se vehiculează că urmează să primească şi o suspendare pe viaţă – ceea ce ar însemna că n-ar mai putea deţine vreo funcţie oficială lumea tenisului -, deocamdată, ITF n-a venit cu vreun verdict. În schimb, şefii sportului-alb cer cu insistenţă ca, până la finalizarea unei anchete în derulare, Năstase să fie ţinut departe de tot ce înseamnă turnee şi festivităţi. 

Tocmai de aceea, de curând, Ion Ţiriac a fost „urecheat“ pentru că i-a permis prietenului său să-i înmâneze trofeul Simonei Halep după finala de la Madrid. Iar organizatorii de la French Open şi Wimbledon au anunţat că românul de 70 de ani nu va fi lăsat în lojele de la Roland Garros şi All-England Club. Francezii s-au şi ţinut de cuvânt, în timp ce despre britanici s-a spus că le-au dat paznicilor poze cu Năstase pentru ca nu cumva acesta să pătrundă în arene.

Astfel, e evident că ITF îl transformă pe fostul lider ATP în „oaia neagră“ a sportului-alb, iar o altă confirmare în acest sens a venit, astăzi, după o dezvăluire făcută la  Digi Sport de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT). Pe scurt: Şefii tenisului mondial au cerut, în mod expres, ca Năstase să nu fie lăsat nici în zona VIP-urilor la BRD Bucharest Open (15-23 iulie).

„Şi noi am primit un mail de la Federaţia Internaţională, un mail în care e o listă cu şase, şapte persoane care n-au voie în baza sportivă, care n-au voie să participe. Şi mai sunt 12, 15 persoane, printre care şi Ilie Năstase, care au voie să intre cu bilet, dar n-au voie în zonele VIP sau zone oficiale. Cred că până la urma urmei, e o competiţie care ţine de WTA şi n-ai încotro. N-am recunoscut pe cineva din cele şase, şapte persoane, cât despre domnul Năstase, dacă achiziţionează bilet, are voie să intre, doar că nu poate veni şi în zonele oficiale“, a precizat Cosac.

„Vor să-şi bată joc de mine!“

Faptul că ITF menţine suspansul în privinţa pedepsei pe care o va primi Ilie Năstase, solicitând între timp excluderea românului de la diverse turnee, l-a enervat pe „Nasty“.

„N-am fost nici la Roland Garros, unde am fost invitat în lojă de Ţiriac. Dar nu m-am dus, poate făceam vreo prostie şi pe acolo, mă certam cu cineva...Nu ştiu când mă vor suspenda, poate peste cinci ani, cât o dura procesul acesta. Ei trag de timp ca să-şi bată joc de mine, să vină şi US Open şi să fie aceeaşi situaţie. Dar Wimbledon şi Roland Garros n-au nicio treabă cu Fed Cup. Serena (n.r. – Williams) a înjurat un arbitru şi pedeapsa a fost doi ani cu suspendare“, a spus Ilie Năstase la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite