Ienei: „Brazilia şi Spania, favorite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emeric Ienei crede în forţa Braziliei şi a Spaniei
Emeric Ienei crede în forţa Braziliei şi a Spaniei

Reputatul om de fotbal a analizat pentru „Adevărul“ componenţa grupelor la Campionatul Mondial de anul viitor. Fostul selecţioner Emeric Ienei (72 de ani), cel care a condus România la Mondialul din ‘90, consideră că turneul final din Africa de Sud va fi câştigat de una dintre echipele tari.

„Fără discuţie, Brazilia şi Spania sunt marile favorite la câştigarea trofeului, însă trebuie luate în calcul şi Germania, Anglia, Argentina, Italia şi Olanda. În preliminarii m-a impresionat şi Serbia lui Radomir Antici, care ar putea fi revelaţia turneului", a spus Emeric Ienei, pentru „Adevărul". Ienei a comentat şi fiecare grupă în parte.

GRUPA A: Sunt convins că Franţa şi Uruguay nu vor avea probleme să se califice, deşi entuziasmul ţării gazdă nu trebuie niciodată ignorat.

GRUPA B: Argentina va câştiga grupa. Pe hârtie, grecii par a avea un uşor avantaj în faţa africanilor, care au un potenţial uriaş, dar sunt inconstanţi, însă şi sud-coreenii vor interveni cu tupeu în luptă.

GRUPA C: Anglia şi Slovenia vor merge mai departe, deşi americanii pot fi şi ei o nucă tare.

GRUPA D: E clar că Germania şi Serbia vor defila în această grupă, nu cred că Australia şi Ghana au capacitatea de a le pune probleme.

GRUPA E: Favoritele mele sunt Olanda şi Danemarca, dar trebuie să fim atenţi şi la Camerun.

GRUPA F: Italia se va califica de pe primul loc. Paraguay poate produce şi ea surprize, e o echipă imprevizibilă şi tehnică, însă nici Slovacia nu trebuie ignorată.

GRUPA G: Brazilia se va califica braţ la braţ cu „brazilienii" Europei, adică portughezii.

GRUPA H: Spania n-are cum să se împiedice de această dată. La locul doi văd o luptă crâncenă între Chile şi Elveţia.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite