Hocheiul românesc, de râsul curcilor. FRHG a eliminat semifinalele în plin sezon. Acuze pentru echipele care joacă în Ungaria

0
Publicat:

Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) a hotărât ca după încheierea sezonului regulat să nu se mai joace semifinalele Campionatului Național, ci direct finala!

Steaua va juca direct în finala Campionatului Național. Foto Sportpictures
Steaua va juca direct în finala Campionatului Național. Foto Sportpictures

Astfel, Corona Brașov și Steaua, echipele care au terminat primele în grupa A a campionatului, vor juca pentru titlu. Asta deși ar fi trebuit, conform regulamentului, să dispute mai întâi semifinalele cu Csikszereda, respectiv Gheorgheni!

Joi seară, cele patru echipe au primit o circulară prin care s-a hotărât că nu se mai joacă semifinale, ci doar finala mare între Brașov și Steaua și finala pentru bronz între Miercurea Ciuc și Gheorgheni.

Formațiile care ar fi trebuit să joace în semifinale au luat foc, Szilard Bereczky, managerul de la HC Gheorgheni, declarând: „Schimbarea este de neacceptat. Practic, întreg sezonul a fost fără noimă”.

Ministrul Eduard Novak e în război cu conducerea federației de hochei. Foto Sportpictures
Ministrul Eduard Novak e în război cu conducerea federației de hochei. Foto Sportpictures

De partea cealaltă, reprezentanții federației acuză faptul că echipele românești preferă să joace în în Erste Liga, o competiție în care se confruntă cu formații din Ungaria.

„Am fost nevoiți să modificăm calendarul. Tot din cauza echipelor care duc în derizoriu sezonul și nu își joacă meciurile. Gheorgheni, Ciuc, Brașov nu își duc la bun sfârșit meciurile, sunt rezultate la masa verde, ele joacă în Erste Liga. Plus că echipa națională pleacă la sfârșitul lunii la Campionatul Mondial de la Nottingham”, a spus Emilian Cernica, vicepreședintele FRHG, pentru gsp.ro.

Acesta a completat: ”Gheorgheni nu s-a prezentat la meciul de la Brașov și a pierdut cu 5-0 prin neprezentare. Duc în derizoriu campionatul românesc. S-a luat decizia să se joace direct finala”.

Lupte incredibile pentru șefie

Hocheiul românesc a ieșit în evidență prin mai multe scandaluri în acest sezon. În noiembrie 2022, oamenii din fruntea hocheiului românesc au acuzat că Ministerul Sportului, în speță Eduard Novak, s-a implicat în alegerile generale de la federație și că, folosindu-se de prerogativele sale, a avut drept scop îndepărtarea actualei conduceri a FRHG, unde Alexandru Hălăucă fusese reales la alegerile din 15 septembrie.

Așa că au renunțat la finanțarea primită dinspre MTS. În schimb, ministrul a acuzat că FRHG a organizat alegeri care nu au respectat statutul. „În mintea lor sunt alegeri, pentru că n-au cum să facă asta. L-au pus președinte pe Nagy Attila de la Academia Ținutului Secuiesc, prieten cu Tanczos Barna. Și vicepreședinte pe Dedu de la Corona Brașov. Noi suntem în litigiu și ei fac alegeri în paralel”, a încheiat Cernica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite