Haos ca în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum era de aşteptat, problemele organizatorice n-au ocolit competiţia supremă a Continentului Negru.

Astfel, meciul de deschidere jucat sâmbătă în Guineea Ecuatorială, în localitatea Bata, a fost precedat de scene desprinse din războaiele civile ale Africii: gaze lacrimogene, vehicule blindate, câini poliţişti asmuţiţi asupra oamenilor veniţi la stadion.

O desfăşurare de forţe care n-are nimic de-a face cu un turneu final. Motivul? Pe de-o parte, disperarea fanilor locali de a intra cât mai repede în arenă, pe de altă parte incapacitatea forţelor de ordine de a se impune într-o manieră civilizată. Astfel, mii de suporteri ai Guineei Ecuatoriale au plâns, la propriu, înainte de a asista la întâlnirea cu Libia. Din fericire, au plâns şi la final, de această dată de bucurie, naţionala lor obţinând o victorie istorică (1-0), la debutul absolut la Cupa Africii. Pe de altă parte, jucătorii gazdelor au împârţit un milion de dolari, o primă promisă de fiul dictatorului din Guineea Ecuatorială, Teodorin Obiang.

Zambia, prima „bombă"

Al doilea meci al Grupei A a produs şi prima mare surpriză a actualei ediţii. Astfel, Senegalul, una dintre favoritele turneului, a cedat cu 2-1 partida cu Zambia, o selecţionată calificată la Cupa Africii de Dario Bonetti, fost antrenor la Dinamo. Tehnicianul italian a fost demis însă la finalul preliminariilor fără nicio explicaţie.

35.000 de suporteri ai Guineei Ecuatoriale s-au înghesuit să vadă meciul de deschidere cu Libia.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite