Halep, victorie întârziată de ploaie: Simona s-a accidentat din nou, dar e în turul II, la Cincinnati

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

La „Western & Southern Open“, constănţeanca de 29 de ani a simţit gustul victoriei pentru prima dată după data de 2 mai. Atunci, a învins-o pe Saisai Zheng, la Madrid. Apoi, a trăit o perioadă de coşmar din cauza problemelor medicale de care, din păcate, pare că nu scapă nici acum, la Cincinnati.

Dacă revenirea Simonei Halep (13 WTA) pe teren, săptămâna trecută, la Montreal, s-a produs împotriva unei adversarei incomode, Danielle Collins (28 WTA), care tocmai câştigase un titlu la San Jose, la Cincinnati, lucrurile au stat cu totul altfel.

De această dată, sorţii au scos-o pe Magda Linette (Polonia, 44 WTA) în calea româncei. Adică, o adversară care poate fi catalogată oricum, numai o sperietoare nu. De altfel, bilanţul ei din acest sezon, înaintea confruntării cu Halep, era elocvent: 10 victorii, 11 înfrângeri. Iar modul în care a debutat partida a confirmat că „Simo“, chiar şi ieşită din formă din cauza perioadei în care a stat pe tuşă, e la un nivel superior comparativ cu adversara ei.

În primul set, fostul lider mondial a condus cu 2-0, 3-1 şi 5-3, fiind mai mereu cu un pas înaintea lui Linette. De altfel, primul set a fost adjudecat de Halep, scor 6-4, în 42 de minute, fără prea mari emoţii.

În actul secund, în schimb, situaţia s-a schimbat. La fel ca în partida cu Danielle Collins, pierdută în trei seturi după ce primul a fost câştigat, „Simo“ a început să dea semne de slăbiciune. Probabil, parţial, şi pe fondul absenţei prelungite din circuit, care a lăsat urme. Astfel, Linette s-a dus la 3-0. Din păcate, problemele fizice ale lui Halep au ieşit în evidenţă şi mai mult, atunci când, la scorul de 4-1 pentru poloneza de 29 de ani, a fost nevoie de intervenţia fizioterapeutului. Iar asta pentru că românca a acuzat probleme la coapsa piciorului drept. Pe care a bandajat-o, la revenirea pe teren. Meciul a trebuit să fie întrerupt, din nou, după doar câteva minute, de această dată, din cauza ploii.

Din păcate, pauza de o oră, timp în care ploaia a oprit meciul, n-a ajutat-o pe Simona. Care, la revenirea pe teren, a cedat setul doi, în câteva minute, scor 3-6.

Simona a avut probleme pe propriul serviciu în setul decisiv şi a fost nevoită să salveze mingi de break în 3 din cele 4 game-uri în care a servit, 7 în total, dar nu s-a pus niciodată problema învingătoarei. Românca a dat impresia că a lăsat în urmă toate ghinioanele din ultima vreme şi i-a administrat adversarei un categoric 6-1. 

În turul următor, Halep o va întâlni pe învingătoarea duelului Giorgi (71 WTA) - Pegula (30 WTA). Prima a sosit, la Cincinnati, după un triumf spectaculos, în weekend, la Rogers Cup. 

Citeşte şi: Halep, prima reacţie după victoria cu Linette

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite