Halep, suspendată, apare pe afișul unui turneu: Simona, așteptată să joace chiar în decembrie FOTO

0
Publicat:

Simona Halep e implicată într-un caz ultramediatizat de dopaj în care, deocamdată, nu se știe cum vrea să-și clarifice situația, după ce a avut două teste pozitive care au confirmat prezența unei subtanțe interzise, Roxadustat, în organismul ei, la US Open 2022.

Simona Halep trebuie să demonstreze că n-a luat Roxadustat cu bună știință. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep trebuie să demonstreze că n-a luat Roxadustat cu bună știință. FOTO: Arhiva Adevărul

Cert e că, în cel mai rău caz, „Simo“ riscă o suspendare de 4 ani, având în vedere că vorbim despre o substanță din categoria EPO. Oricum, și dacă pedeapsa dictată va fi una mai mică, presupunând că Halep va demonstra, cu dovezi, că n-a luat Roxadustat pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive, ea va sta pe tușă, cel puțin până în a doua jumătate a sezonului 2023. Pentru că va urma, în mod clar, un proces de câteva luni, în acest caz.

Și, totuși, sunt șanse ca Halep să fie văzută pe un teren de tenis, cel puțin încă o dată, până la finalul acestui an! Pentru că poza Simonei apare pe afișul de promovare pentru un turneu demonstrativ în Africa de Sud. Vorbim despre „Africa Cares Women“, un eveniment caritabil pentru drepturile femeilor, organizat în Johannesburg (3-4 decembrie 2022).

Potrivit Orange Sport, pe afișul acestui demonstrativ mai apar Dustin Brown, Khololwam Montsi și Martina Hingis, alături de Simona Halep. Acest eveniment ar fi trebuit să aibă loc, de fapt, la finalul anului trecut, însă s-a anulat după apariția Omicron în Africa de Sud. La vremea respectivă, s-a încercat din răsputeri transformarea acestei variante în ceva apocaliptic, deși realitatea din teren arăta exact contrariul! De altfel, la vremea respectivă, mai toate zborurile din și spre Africa de Sud au fost anulate, într-o tentativă ridicolă de a opri răspândirea virusului. De aceea, nici demonstrativul la care ar fi trebuit să joace Halep n-a mai avut loc.

Pentru ediția din acest an, rămâne de văzut dacă, totuși, „Simo“ va face deplasarea în Africa de Sud, având în vedere marile ei probleme cu cazul de dopaj. Nu e exclus ca fotografia ei să fi fost pusă pe afișul de promovare, înainte de apariția testului pozitiv pentru Roxadustat la US Open 2022.

Halep, pe afișul demonstrativului din Africa de Sud.
Halep, pe afișul demonstrativului din Africa de Sud.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite