Halep, pe butuci! Ce urmează pentru Simona după retragerea de la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a fost nevoită să se retragă din turneul WTA 1000 de la Miami, din cauza problemelor la umăr care au recidivat în chiar primul meci jucat în SUA.

Simona a simţit primele dureri la umăr în luna februarie, în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic de la Australian Open. Chiar dacă nu a mai jucat deloc după turneul de la Antipozi, fiind nevoită să renunţe la Doha şi Dubai din cauza unor probleme la spate, necazurile pentru româncă au reapărut după primele antrenamente în Florida. 

În timpul partidei din manşa secundă (primul tur l-a avut liber), cu Caroline Garcia (51 WTA), Halep a dat iar semne că ceva nu este în regulă şi a fost nevoită să primească îngrijiri medicale chiar pe teren. Cu toate acestea, Simona a dus meciul până la capăt şi a reuşit o revenire de senzaţie, de la set şi minge de dublu break. Pentru a testa cum se simte, Simona a jucat şi la dublu, alături de Angelique Kerber - cele două au obţinut o victorie puţin scontată contra favoritelor 1, Mertens/Sabalenka, dar a fost o partidă în care românca a servit de multe ori fără vlagă. 

În weekend, Simona Halep ar fi trebuit să o întâlnească pe Anastasija Sevastova, în 16-imile probei de simplu, dar a decis să se retragă şi letona s-a calificat automat în faza următoare. De asemenea, jucătoarea din Constanţa a renunţat şi la proba de dublu de la Miami. 

„Îmi pare foarte rău că a trebuit să mă retrag din probele de simplu şi dublu de la Miami Open, dar accidentarea nu mă lasă să joc aşa cum mi-aş fi dorit. Îmi pare rău că nu pot continua, voiam să vin aici şi să dau totul, să joc multe meciuri, dar, din nefericire, nu pot. Sper ca anul viitor să fiu sănătoasă. Le mulţumesc tuturor celor de la Miami Open, organizatorilor şi WTA pentru eforturile lor şi pentru faptul că ne-au făcut să ne simţim în siguranţă“, a fost anunţul făcut de Halep, pe Facebook.

Ce urmează pentru Halep

Dacă accidentarea nu este gravă, în mod normal, Simona ar trebui să fie prezentă la meciurile cu Italia, de la Cluj, la datele de 16 şi 17 aprilie, în „Billie Jean King Cup“. După întâlnirea pentru menţinerea în Grupa Mondială, pentru sportiva de pe locul 3 WTA ar urma primul turneu din sezonul european de zgură, de la Stuttgart, programat în perioada 19-25 aprilie, după care, la finalul lunii aprilie, ar veni turneul de la Madrid, competiţie de categorie WTA 1000 patronată de Ion Ţiriac. În săptămâna următoare competiţiei din capitala Spaniei, „Simo“ ar trebui să fie la Roma, la întrecerea pe care a câştigat-o anul trecut. Apoi, între 23 mai şi 5 iunie, Simona va merge la Roland Garros, având ca scop câştigarea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al carierei. 

În ceea ce priveşte locul în clasament, retragerea de la Miami nu o afectează pe Simona Halep, care va rămâne pe locul 3 WTA indiferent ce se întâmplă la turneul din State.

România la Miami Open, proba de simplu

 Calificări

 *Turul I: Niculescu (152 WTA) - Samsonova (126 WTA)

6-2, 0-4, abandon Niculescu

 *Turul I: Buzărnescu (137 WTA) - Fernandez (72 WTA)

6-4, 6-2

*Turul II: Buzărnescu (137 WTA) - Friedsam (125 WTA)

2-6, 7-6, 7-5

Turul I, tabloul principal

*Cîrstea (66 WTA) - Scott (443 WTA)

6-2, 6-2

*Begu (74 WTA) - Kalinskaya (115 WTA)

4-6, 6-7

*Buzărnescu (137 WTA) - Garcia (51 WTA)

1-6, 2-6

Turul II, tabloul principal

*Halep (3 WTA) - Garcia (51 WTA)

3-6, 6-4, 6-0

*Cîrstea (66 WTA) - Kontaveit (24 WTA)

3-6, 6-4, 3-6

Turul III, tabloul principal

*Halep (3 WTA) - Sevastova (57 WTA)

S-a retras Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite