Halep joacă, astăzi, pe zgură, după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenirea Simonei Halep (32 de ani, 1.149 WTA) pe teren, după suspendarea de 18 luni pentru dopaj, a produs până acum un meci. Disputat pe 19 martie, la Miami. Astăzi, vom asista la a doua apariție a româncei în circuit. La Paris, în cadrul Trophee Clarins.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Va fi un moment special pentru campioana de la French Open 2018 din mai multe motive. În primul rând, dacă nu va interveni vreo problemă de ultim moment, Halep va fi, în sfârșit, în stare să joace, după ce accidentările au forțat-o să renunțe, pe rând, la Billie Jean King Cup, Oieras și Madrid. La Roma, ea a absentat pentru că organizatorii au refuzat să-i dea un wild-card (n.r. – invitație). În schimb, organizatorii Trophee Clarins, o competiție mică, de categoria WTA 125, au fost încântați să o aibă pe Halep pe tablou. Care, la această ediție, e chiar unul foarte bun, cu nume importante pe lângă Halep, precum Emma Navarro (22 WTA), Katie Boulter (28 WTA) și Sloane Stephens (35 WTA).

Dintre cele trei românce care apar pe site-ul oficial, Ana Bogdan (63 WTA) a evoluat, aseară, însă, din motive medicale, s-a retras când era condusă cu 0-4 în meciul cu Gracheva (88 WTA). Gabriela Ruse (148 WTA) va juca, astăzi (după ora 15.00), cu Lin Zhu (57 WTA).

Kessler, palmares modest

Firește, Simona Halep va fi în prim-plan, astăzi (meciurile încep după ora 13.00, Digi Sport), în condițiile în care e cea mai titrată sportivă din competiția pariziană. În plus, lumea e dornică să vadă care e nivelul de joc al româncei după absența îndelungată din circuit.

În alte vremuri, adversara lui Halep de astăzi, americanca McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA), ar fi fost numai bună cât Simona să-și facă încălzirea cu ea. Cele două nu s-au întâlnit niciodată, însă Kessler are un palmares modest, inclusiv acum când s-a apropiat, în premieră, de Top 100 mondial. Un singur detaliu vorbește de la sine: americanca a câștigat doar un meci pe tabloul principal al unei întreceri WTA în 2024! S-a întâmplat în ianuarie, la Australian Open, când a învins-o pe franțuzoaica Ferro (149 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-2.

În rest, în acest an, Kessler are victorii numai în cadrul unor întreceri ITF și Challenger, de nivelul ligii secunde în tenisul feminin. În schimb, în competițiile mari, precum Indian Wells și Charleston, a pierdut după primul meci pe tabloul principal. Jaqueline Cristian a bătut-o în minimum de seturi, în primul tur al calificărilor, la Madrid, pe 22 aprilie, scor 7-6, 6-4.

Revenind la Halep, în cazul în care va trece de Kessler, ea va da, foarte probabil, de o altă sportivă din SUA, Emma Navarro (22 WTA). Aceasta, favorita numărul 1 la Paris, va juca în runda inaugurală cu o adversară venită din calificări. Spre deosebire de Kessler, Emma Navarro e din altă ligă, după cum a remarcat și site-ul tennisuptodate.com.

Halep trebuie să se lupte cu o sportivă americană în ascensiune: McCartney Kessler. Aceasta se îndreaptă spre Top 100 WTA. Deci, nu va fi un drum ușor în niciun caz. Dacă va ajunge în turul II, Simona Halep se va confrunta cu Emma Navarro, care se află în Top 25 mondial și e cap de serie. Navarro a fost printre cele mai bune patru jucătoare din SUA în ultimul an și vânează puncte pentru a ajunge la Jocurile Olimpice“, a notat sursa citată.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite