Halep, învinsă, dar pe locul 5 în lume de luni. Ce-a spus românca după eşecul cu Radwanska

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poloneza Radwanska şi-a luat revanşa în faţa Simonei Halep, cea care o învinsese la Doha. Deşi a ratat finala de la Indian Wells, românca are motive să zămbească.

Poloneza şi-a învăţat lecţia din Qatar. Eliminată de Halep în semifinalele turneului din Qatar, în urmă cu o lună, Radwanska, locul 3 mondial, a plecat perfect în a doua dispută cu românca din acest an. 

A condus cu 4-0 în primul set, cu două break-uri albe, fără punct câştigat de Halep! S-a făcut 5-2 în primul set, exact ca la Doha, când Halep a revenit apoi miraculos, cu o serie de opt game-uri consecutive câştigate. Miracolul nu s-a mai repetat, iar Radwanska s-a impus în primul set cu 6-3. 

Simona a dat speranţe că poate reintra în meci în al doilea set, când a condus cu 3-1, dar revenirea a fost a polonezei. 

Radwanska a reuşit o serie de patru gameuri consecutive, a făcut 5-3, şi a avut apoi două mingi de meci, anulate de româncă. A fost doar un deznodământ amânat pentru scurt timp, poloneza impunându-se şi în al doilea set cu 6-4. 

Scor final, 6-3, 6-4 pentru Radwanska, după o oră şi 23 de minute de joc. 

A fost o întâlnire în care Simona a făcut multe erori neforţate (34-17) şi duble greşeli (4-0), care au influenţat enorm soarta partidei. Românca va primi pentru semifinala de la Indian Wells 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA.

„Acest turneu a fost foarte, foarte bun pentru mine. Am jucat cu adevărat bine în meciurile de aici şi sunt fericită că am ajuns în semifinale. Veneam şi după o accidentare, una mică, e adevărat, însă nu a fost uşor. Acest turneu a fost foarte important pentru mine. Am avut câteva meciuri bune şi sunt fericită că am ajuns în semifinale. Mâine mă voi duce la piscină şi apoi la cumpărături. Şi sunt foarte fericită şi pentru noua mea poziţie, locul 5 mondial. Nu sunt tristă că am pierdut, ăsta e tenisul, trebuie să înţeleg că nu pot câştiga fiecare meci”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Pentru Simona Halep următorul turneu este tot în SUA, dar la Miami (17-30 martie). 

În finala turneului de la Indian Wells (Statele Unite), Radwasnka o va întâlni pe italianca Flavia Pennetta.

Citeşte şi 

Ion Ţiriac: „Halep câştigă un turneu, iar la următorul abandonează în primul set.“ Ce spun statisticile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite