Halep, încă o vacanţă de o lună: Când şi unde o vom vedea din nou pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat doar 17 meciuri în 2020 dintre care 15 câştigate
Simona Halep a jucat doar 17 meciuri în 2020 dintre care 15 câştigate

Decizia lui Halep de a nu merge la New York înseamnă că, în următoarea perioadă, pentru ea va urma încă o pauză de câteva săptămâni.

În mod normal, ea voia să joace la Madrid (14-20 septembrie), însă şi acest turneu, organizat de Ion Ţiriac, a fost anulat în acest an, din cauza pandemiei. 

În aceste condiţii, „Simo“ va reveni pe teren abia la Roma (21-27 septembrie). Apoi, constănţeanca va ataca Grand Slam-ul ei preferat, French Open, care în acest an se va desfăşura, între 28 septembrie şi 11 octombrie. 

Revenind la US Open, şefii tenisului au hotărăt că jucătorii care vor absenta de la ediţia din acest an să nu piardă punctele acumulate la Flushing Meadows, în 2019. Ceea ce înseamnă că Halep va rămâne cu cele 70 de puncte pe care le-a primit, anul trecut, pentru atingerea turului II. Atunci, constănţeanca a părăsit competiţia, după o înfrângere cu Taylor Townsend (116 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-7.

„Sănătatea a contat“

Luni seară, la revenirea în ţară, după ce a câştigat turneul de la Praga, Halep a explicat, încă o dată, motivele pentru care a renunţat la US Open 2020.

„Sănătatea a contat. Aşa am ales mereu, cea mai confortabilă decizie pentru sănătatea mea. Aşa cum a fost şi la Olimpiadă (n.r. - Jocurile Olimpice din 2016, de la care s-a retras, din cauza virusului Zika), acum câţiva ani, aşa a fost şi în acest moment. Decizia a fost dificilă, însă aşa mă simt mai în siguranţă. O să aştept să joc la turneul de la Roma şi mă voi pregăti acasă“, a explicat constănţeanca de 28 de ani.

2009 a fost anul în care Simona Halep a lipsit ultima dată de pe tabloul principal de la US Open.  

Vedetele care vor lipsi de la US Open 2020

Feminin

*Barty (1 WTA)

*Halep (2 WTA)

*Svitolina (5 WTA)

*Andreescu (6 WTA)

*Bertens (7 WTA)

*Bencic (8 WTA)

*Pavlychenkova (30 WTA)

*Kuzneţova (32 WTA)

*Goerges (38 WTA)

Masculin

*Nadal (2 ATP)

*Federer (4 ATP)

*Wawrinka (17 ATP)

*Kyrgios (40 ATP)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite