Halep, eliminată la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open, sâmbătă noapte, de către poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 12. Radwanska s-a impus în două seturi, 6-1, 6-2, după 56 de minute de joc.

La numai 19 ani, aflată doar pentru a treia oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Simona Halep nu a rezistat în fața adversarei care se afla la al 19-lea turneu de Grand Slam consecutiv. A fost un duel între două foste campioane de juniori la Roland Garros, Radwanksa impunându-se în 2006, iar Halep în 2008.

În fața a peste 6000 de spectatori, Halep a început ezitant partida, iar Radwanska și-a adjudecat repede primele trei game-uri. Singurul game reușit de româncă în primul set a fost unul la zero, în care a condus excelent jocul și a plimbat-o pe adversară pe tot terenul cu lovituri excelente. Însă poloneza a returnat cu încăpățânare aproape orice minge, iar Halep a greșit câteva mingi ușoare care i-au zdruncinat și mai mult încrederea. Primul set s-a încheiat după doar 23 de minute.

Halep a început cu mai mult curaj setul al doilea, iar game-ul câștigat la avantaje pe propriul serviciu, după ce a salvat o minge de break i-a oferit siguranță. A mers de la egal la egal cu adversara până la 2-2, însă de acolo totul s-a năruit. Game-ul al cincilea a adus un break la zero pentru Radwanska după ce Simona a comis două duble greșeli consecutive pentru a ceda game-ul. Poloneza nu a mai privit înapoi și a mărșăluit către victorie, subliniind diferența de experiență printr-o serie de lovituri de excepție.

Simona iese însă cu capul sus de la acest turneu, la care a învins o jucătoare de top 25, pe Kleybanova în turul al doilea, și se alege cu un cec în valoare de 54,500 de dolari și cu 160 de puncte WTA. Halep are mari șanse să ajungă printre primele 60 de jucătoare ale lumii cu zestrea adunată la Australian Open.

România a avut, pentru prima oară după mai bine de un deceniu, două jucătoare în turul trei al unui turneu de Grand Slam, ultima performanță de acest gen având loc în 1999, atunci când Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir atingeau această fază la Roland Garros. Atunci Dragomir reușea să ajungă până în turul patru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite