Halep, doborâtă de Mertens: Simona, la cel mai slab rezultat la Madrid din 2016 încoace!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Ajunsă la Madrid Mutua Open 2021 din postura de finalista ultimei ediţii, Simona a făcut un meci sub aşteptări, în optimi. Şi a fost învinsă după o partidă sufocantă, decisă după trei seturi.

Simona Halep (3 WTA) are câteva „cliente“ preferate în circuitul WTA, iar belgianca Elise Mertens (16 WTA) intra în această categorie. Până astăzi!

În primul set, echilibrul s-a păstrat doar în primele două game-uri, în care fiecare sportivă şi-a făcut serviciul. Apoi, „Simo“ a realizat primul break, pe care l-a şi consolidat imediat: 3-1. Chiar dacă, ulterior, în al 6-lea game, Mertens s-a impus pe serviciul Simonei pentru a egala (3-3), Halep a rămas în controlul setului. Constănţeanca a izbutit un nou break (4-3), după care a rezolvat setul, scor 6-4, în 42 de minute.

Setul doi? O nebunie cu şapte break-uri!

Mertens a pornit mai bine în actul secund, în care s-a distanţat la 2-0. Simona i-a tăiat însă elanul, cu un break la zero (2-1). Succesiunea de break-uri a continuat, de această dată, cu unul realizat de Elise, care i-a refuzat adversarei sale şansa de a egala. Al patrulea break, în cinci game-uri, a venit însă imediat, după care Halep şi-a făcut serviciul, în premieră, în setul doi, pentru a reuşi, în sfârşit, egalarea: 3-3. Simona şi-a continuat apoi revenirea, trecând pentru prima dată în frunte: 4-3. Din păcate, a fost prima şi ultima dată, în setul doi, când Halep a fost în avantaj.

Iar asta pentru că un set strâns şi-a păstrat suspansul, după ce Mertens s-a impus şi ea, iarăşi, pe serviciul adversarei: 4-4. De aici până la finalul setului, Elise a jucat aproape impecabil!

    

Belgianca de 25 de ani a luat un game alb, pentru a reveni, din nou, în avantaj: 5-4. Cu spatele la zid, Halep a servit pentru a rămâne în set. Ceea ce a şi reuşit, punctând pe tabelă, cu greu, la deuce#1: 5-5. Pe val, Mertens a câştigat al doilea game alb pe serviciul propriu: 6-5. Din păcate, a urmat un break la zero, iar Mertens a luat setul doi, după o luptă de 52 de minute, scor 7-5.

Mertens, prea bună în decisiv

Aflată pe val, Elise Mertens şi-a continuat recitalul, în decisiv! Chiar dacă a avut în faţă o adversară de talia Simonei, o specialistă a meciurilor de trei seturi (are 24 de victorii, în 33 de dueluri ajunse în decisiv, începând din 2019!), belgianca n-a fost deloc timorată. Din contră! 

După ce şi-a pierdut serviciul, în al treilea game, şi a fost condusă chiar cu 3-1, Mertens a revenit spectaculos şi a egalat: 3-3. Echilibrul s-a păstrat apoi până la 5-5. De aici încolo însă, Elise şi-a făcut serviciul (6-5), după care s-a impus pe serviciul Simonei, pentru a obţine o victorie mare: 4-6, 7-5, 7-5, după două ore şi 35 de minute.

În sferturi, Mertens se va duela cu Aryna Sabalenka (7 WTA).

CITEŞTE ŞI:

CTP, bulversat de ce a văzut la Halep: Ce îl îngrijorează, după eşecul cu Mertens

Halep, la cel mai greu moment din ultimii ani: Ce urmează pentru ea, după eşecul de la Madrid

Halep, o surpriză neplăcută: Ce a scris presa mondială despre eliminarea Simonei, la Madrid

34.048 de euro şi 120 de puncte WTA va primi Simona Halep pentru atingerea optimilor la Madrid.  

Halep, la Madrid Mutua Open, în ultimii ani

Ediţie Rezultat

2021 Optimi

2019 Finala

2018 Sferturi

2017 Campioană

2016 Campioană

2015 Turul I

*În 2020, din cauza pandemiei, turneul nu s-a organizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite