Halep, anunţ dureros: Simona a renunţat, oficial, la Fed Cup 2020! Explicaţiile unei decizii grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a adus cele mai multe victorii pentru România, în ultimii ani, la Fed Cup
Simona Halep a adus cele mai multe victorii pentru România, în ultimii ani, la Fed Cup

Simona Halep a fost prezentă, vineri seară, la Gala Tenisului Românesc, unde a fost desemnată, fireşte, cea mai bună jucătoare a anului. Apoi, constănţeanca şi-a anunţat decizia privind echipa de Fed Cup.

Simona Halep îşi propusese ca în 2019 să câştige Fed Cup cu echipa României, însă, deşi s-a luptat eroic, drumul ei spre trofeu s-a oprit în semifinale, după un weekend sufocant la Rouen în care, aproape de una singură, n-a putut face faţă franţuzoaicelor.

Imediat după semifinala respectivă, Halep, epuizată fizic şi mental, a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Stuttgart şi, drept urmare, a început cu stângul pregătirile pentru sezonul de zgură. Încă de atunci, s-a zvonit că „Simo“ nu va mai juca pentru echipa de Fed Cup a României, mai ales că şi formatul competiţiei s-a schimbat. 

Iar acest zvon s-a confirmat, în această seară, în cadrul Galei Tenisului Românesc.

Ce a spus Simona Halep?

*Am analizat programul cu echipa mea şi cu apropiaţii mei. Va fi greu să particip la Fed Cup anul acesta. Am ales Olimpiada ca obiectiv principal şi voi face totul pentru asta. 

*Ca să fiu aptă 100%, am ales să nu merg la Cluj. A fost o decizie grea. Le urez multă baftă fetelor. Atenţie, asta nu înseamnă că mă retrag din Fed Cup! Voi juca în continuare cu mare drag şi cu mândrie. Nu ştiu dacă o să ajung să le susţin pe fete la Cluj. Nu pot spune acum, depinde de program.

CITEŞTE ŞI:

ANALIZĂ Fără Halep, suntem „morţi“: Câte meciuri de Fed Cup au câştigat toate celelalte fete din 2015 până acum

Cum va arăta Fed Cup 2020?

Fed Cup 2020 va avea un turneu final cu 12 echipe care vor fi împărţite în patru grupe de câte trei naţionale. Câştigătoarele acestor serii vor avansa în semifinale. 

Turneul va fi găzduit de Budapesta, iar meciurile se vor disputa pe zgură, între 18 şi 24 aprilie. Deocamdată, patru naţionale şi-au asigurat prezenţa în capitala Ungariei: finalistele din acest an, Australia şi Franţa, Ungaria (gazda competiţiei), plus Cehia, care a primit wild-card.

Pentru celelalte opt locuri se vor juca meciuri de baraj la 7 şi 8 februarie 2020. Aici, România va întâlni Rusia pe teren propriu, la Cluj! Iată programul complet:

SUA-Letonia

Olanda-Belarus

România-Rusia

Brazilia-Germania

Spania-Japonia

Elveţia-Canada

Belgia-Kazahstan

Slovacia-Marea Britanie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite