Hagi porneşte în forţă cu Farul: Aduce trei jucători şi va avea un complex sportiv de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

Oraşul Constanţa se mândreşte, începând de astăzi, cu revenirea echipei-fanion în prima ligă, după fuziunea cu Viitorul.

Gheorghe Hagi (56 de ani) revine în iarbă, după cum „Adevărul“ a scris aici, urmând să antreneze noua echipă a Farului.

Iar proiectul lansat, în mod oficial, astăzi, e unul îndrăzneţ! Care implică şi construirea unui complex sportiv, cu un stadion care va avea o capacitate de minimum 15.000 de locuri (se discută de mărirea capacităţii la 18.000 de locuri). Digi Sport a prezentat mai multe detalii despre acest complex care se va ridica, la Constanţa:

*Stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, plus teren de antrenament.

*Stadion de rugby cu 5.000 de locuri.

*Arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp.

*Centru administrativ, cu locuri de cazare, spaţii de pregătire şi de recuperare pentru sportivi.

*Zonă de promenadă şi un mic parc.

Primarul oraşului, Vergil Chiţac, prezent la conferinţa în care s-a anunţat lansarea noului club Farul Constanţa, a confirmat că această grupare va avea un complex sportiv ultramodern.

„Vom reconstrui stadionul, acum suntem în stadiul de fezabilitate, îl vom termina, în curând. Se va finaliza în două luni, după care vom merge la CNI să facă proiectul şi licitaţia, sunt convins că vom găsi şi acolo înţelegere. Vom explora şi alte modalităţi ca primăria să fie implicată în funcţionarea clubului. Eu, ca primar, promit că voi face tot ceea ce ţine de mine ca echipa Farul să joace cât mai curând pe noul stadion şi să atingă nivelul de ambiţie pe care şi l-a propus. Stadionul nou se construieşte în zona unde e stadionul vechi, puţin deplasat în spate, spre Ion Raţiu. Sigur că se va demola, de altfel în momentul în care va fi atribuit contractul, noi, ca primărie, avem sarcina de a demola stadionul. Stadionul a fost preconizat, iniţial, pentru 15.000 de locuri, aşa am primit prefezabilitatea. Acum vorbim ca stadionul să aibă 18.000 de locuri, după ce am discutat cu domnii Hagi şi Marica pe tema asta“, a spus Chiţac.

Trei jucători ochiţi de Hagi

Potrivit ultimelor informaţii, Farul a început deja campania de transferuri prin care să formeze un lot pentru noul sezon competiţional. Iar Hagi s-a înţeles cu trei fotbalişti, dintre care doi au evoluat la UTA, în stagiunea precedentă. Vorbim despre portarul Marian Aioani (21 de ani) şi atacantul Adrian Petre (23 de ani).

Noul antrenor al Farului a şi confirmat cele trei mutări, potrivit gsp.ro. „E cel mai bun portar, Aioani. Va fi unul dintre portarii naţionalei mari, în doi ani. I-am lăsat pe Cojocaru şi Căbuz să plece. Am adus un portar de mare prespectivă. Vom lua şi la mijloc ceva. Am luat un fundaş central, care s-a format la Farul (n.r. - Ionuţ Larie). Se apără bine, e poate cel mai bun la construcţie din Liga I. În atac, l-am adus pe Adi Petre, vârful echipei naţionale de tineret. Îmi place să resuscitez jucătorii care au talent şi vreau să-l fac să dea multe goluri“, a spus Hagi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite