Hagi, naufragiatul: Dovada că traversează cel mai negru sezon cu Farul din ultimii ani

0
Publicat:

La trei zile după eliminarea din Europa a venit și un eșec usturător la Craiova, în fața unei echipe fără antrenor, în derivă. Acesta e cel mai slab debut de campionat pentru managerul constănțenilor din ultimii șase ani.

Gheorghe Hagi, îngrijorat de ce vede la echipa sa. FOTO: Arhiva Adevărul
Gheorghe Hagi, îngrijorat de ce vede la echipa sa. FOTO: Arhiva Adevărul

După un start ratat de sezon, cu pierderea Supercupei și eliminarea în turul I preliminar al Ligii Campionilor, Hagi a dat semne că a „reparat“ situația din mers. Fiindcă Farul a avansat până în play-off-ul Conference League, câștigând inclusiv prima manșă de acasă cu HJK Helsinki (Finlanda). Acest parcurs european, în fața unor echipe de duzină totuși, doar a ascuns slăbiciunile echipei. Pentru că în campionat Farul a înșirat trei înfrângeri: 1-3 cu nou-promovata Poli Iași, 2-3 cu Petrolul și 1-3 cu Rapid. Dar cel mai șocant eșec pe plan intern a venit duminică: 0-4 cu Craiova lui Mititelu! La capătul unui meci în care fostul fotbalist al lui Hagi, Aurelian Chițu (32 de ani), și-a bătut joc de o defensivă ridicolă a oaspeților!

După acest rezultat de pe „Ion Oblemenco“, Farul ocupă locul 9, de play-out, cu doar 9 puncte strânse după șapte etape. Ca să vedem când a avut o zestre mai săracă, după același număr de meciuri în campionat, trebuie să ne întoarcem în sezonul 2017-2018. Atunci, cu Viitorul, Hagi a adunat doar cinci puncte după primele șapte partide. Ce-i drept, a reușit să redreseze situația, terminând pe 5 după sezonul regulat, prinzând play-off-ul.

Acum, rămâne de văzut cum va evolua situația grupării dobrogene, însă din discursul lui Hagi reiese că acesta e cu adevărat îngrijorat. „Trebuia să vină și momentul ăsta, pentru că nu mai suntem cei de anul trecut, sub nicio formă. N-avem nicio scuză că am jucat multe meciuri, oboseală, sau ce se mai poate zice. Când nu ești 100% din toate punctele de vedere... La fotbal trebuie să lupți. Vrei, nu vrei, te pedepsește fotbalul, iar în seara asta (n.r. – cu Craiova) ne-a pedepsit pe toți. O lecție de fotbal, trebuia să vină și asta, să învățam anumite lucruri care trebuie respectate. Trebuie să vorbim și să analizăm, iar după să schimbăm lucrurile. Dacă nu, nu va fi bine“, a spus Hagi după partida de duminică.

Un discurs și mai dur l-a avut mijlocașul Andrei Artean (30 de ani): „Am fost penibili! Nu-mi vine să cred. N-am crezut în viața mea că echipa asta va arăta așa. S-a acumulat puțină oboseală, dar nu e o scuză“.

Viitorul / Farul după 7 etape în ultimii ani

Sezon Puncte strânse

2017-2018 5

2018-2019 10

2019-2020 15

2020-2021 9

2021-2022 12

2022-2023 15

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite