Hagi încasează deja milioanele de euro cu Farul: Suma la care poate ajunge după meciul din această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele românești au un stil aparte! După ce că sunt firave, ele devin și mai slabe, pe măsură ce avansează, cu chiu, cu vai, în cupele europene.

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

Explicația e simplă. Ai noștri își vând și puținii jucători de calitate pe care îi au, preferând câștigul imediat, în detrimentul unui parcurs mai lung în cupele europene. Asta deși rezultatele obținute în competițiile UEFA sunt răsplătite generos de forul continental.

Cazul Farul Constanța e elocvent acum pentru această strategie românească. De când a început noua stagiune, campioana Superligii a deschis „taraba“. Mazilu a semnat cu Brighton, Borza cu Rapid, iar Alibec, în loc să facă deplasarea în Estonia pentru returul din această seară cu Flora Tallin, s-a suit în avionul spre... Doha! Dacă Mazilu măcar va rămâne la dispoziția „marinarilor“ până în 2024, în schimb, Borza și Alibec, doi titulari, vor evolua pentru Rapid, respectiv Muaither (Qatar). Pentru Borza, Farul a încasat 800.000 de euro, urmând să primească și 15% dintr-un transfer ulterior al fundașului stânga. În cazul lui Alibec, transferul său în Qatar s-a oficializat, marți seară, aproape de miezul nopții, după cum Adevărul a arătat aici.

Sume mari pentru fotbalul nostru mic

Până în acest moment, Farul a încasat 3,8 milioane de euro prin vânzările cuplului Mazilu – Borza. Pe de altă parte, dacă echipa va ajunge în grupele Conference League, încasările vor fi spectaculoase pentru nivelul fotbalului nostru sărac.

Campioana României a primit deja 550.000 de euro pentru calificarea în turul III preliminar al Conference League. Cum prima manșă cu Flora Tallinn a fost câștigată la pas, scor 3-0, e clar că doar un dezastru poate împiedica trecerea Farului în play-off. Așadar, în caz de calificare în această fază, câștigurile europene ale Farului vor ajunge la 750.000 de euro. Iar „dubla“ cu învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda), în play-off, valorează enorm. Mai precis, 2.940.000 de euro pentru calificarea în grupele Conference League!

O asemenea performanță ar deschide apoi „robinetul“ cu banii UEFA. În grupe, victoria e răsplătită cu 500.000 de euro, iar egalul cu 166.000. Forul de la Nyon oferă premii și în funcție de clasarea în grupe. Prima poziție asigură un bonus de 650.000 de euro, iar locul 2 valorează 325.000 de euro.

România în turul III preliminar din Conference League, manșa retur

Astăzi

Flora Tallinn (Estonia) – Farul (0-3 în tur) 19.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Mâine

Aktobe (Kazahstan) – Sepsi (1-1 în tur) 19.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Nordsjaelland (Danemarca) – FCSB (0-0 în tur) 20.00, televizare nestabilită

Iată de cine vor da formațiile românești, dacă vor avansa în play-off. Vorbim despre partidele decisive pentru intrarea în faza grupelor. Ele se vor juca pe 24 și 31 august:

*Farul – Învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda) 2-1 în tur

*FCSB – Învingătoarea confruntării Sabah (Azerbaidjan) - Partizan (Serbia) 2-0 în tur

*Sepsi – Învingătoarea confruntării Bodo/Glimt (Norvegia) / Pyunik (Armenia) 3-0 în tur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite