Hagi, despre plecarea lui Piţurcă de la echipa naţională: „A fost o ofertă tentantă pentru oricine din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peisajul arab pare destinaţia preferată a antrenorilor autohtoni, care lasă în urmă fotbalul românesc pentru unul superior financiar. După cea mai recentă plecare de acest gen, cea a lui Victor Piţurcă la Al Ittihad, Gheorghe Hagi a comentat schimbările de la echipa naţională.

Cel poreclit „Regele“ susţine că nu a dus lipsă de cereri ca antrenor în fotbalul din Golf: „Am avut şi eu o oferă în vară din Arabia, dar am refuzat. Era o ofertă de nerefuzat, dar eu am clubul deocamdată. A fost o chestiune de timp. Atunci am considerat că e mai bine să rămân la club şi să muncesc. Dovadă că bugetul merge, echipa stă bine. Nu era ofertă de la Al Ittihad. Eu nu m-am băgat nici măcar la discuţii. Doar ca idee, a fost o propunere. Oricum a fost o ofertă tentantă. La banii pe care i-am văzut în ziar spun că e o ofertă tentantă pentru oricine din România, mai puţin pentru Mircea Lucescu, el are mai mult...“.

Gheorghe Hagi a vorbit în conferinţa de presă şi despre echipa sa, FC Viitorul: „Eu întotdeauna îmi doresc jucători foarte buni, dar trebuie să ai buget, să poţi să plăteşti aşa cum trebuie. Iar deocamdată noi nu avem bani de achiziţii. În tot ce facem ne gândim mult, iar jucătorii trebuie să accepte anumite condiţii pe care noi le avem, pentru că nu este uşor să faci un buget în România. Şi nu putem să ne aruncăm pentru ca mâine să avem probleme. Şi atunci suntem mai cumpătaţi, mergem pe linia noastră. Dacă la un moment dat o să devenim competitivi financiar atunci cu siguranţă că ne vom uita şi la jucători care au cotă mai mare. Iar pe Mutu îl luăm la noi, îl luăm şi pe el. E dat dispărut? Păi de aia se numeşte Mutu. Glumesc, apropo de Nicoliţă. Aş vrea eu să îi iau (n.r. - la FC Viitorul), dar nu am bani să îi plătesc. Iar pe gratis am văzut eu că nu joacă nimeni. Nicoliţă are cota lui şi îşi va găsi echipă, noi încă suntem mici pentru el“.

Următorul meci pe care FC Viitorul îl are în program este cu Oţelul Galaţi, acasă, sâmbătă: „Sper ca această pauză să fi fost benefică pentru noi pentru că urmează un meci important acasă, cu o formaţie care are nevoie de puncte la fel ca şi noi. O să luptăm pentru aceste trei puncte, o să ne concentrăm pentru că sper ca la sfârşitul meciului să fim bucuroşi de victorie. Nu va fi uşor pentru că Oţelul are un antrenor nou, de doar două etape, care a făcut bine în cariera lui la echipele unde a antrenat. E un coleg de-al meu, dar nu am cum să îi urez baftă pentru că şi noi şi ei vrem să câştigăm“.
FC Viitorul se află pe locul 14, al doilea retrogradabil, având un bilanţ de două victorii, trei remize şi cinci înfrângeri.

Hagi are un favorit pentru preluarea echipei naţionale: "M-aş bucura să vină"

Mulţumiri şi „înţepături“ la conferinţa de adio a lui Victor Piţurcă. Detalii despre noul selecţioner al echipei naţionale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite