Mulţumiri şi „înţepături“ la conferinţa de adio a lui Victor Piţurcă. Detalii despre noul selecţioner al echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă şi Răzvan Burleanu FOTO Mediafax
Victor Piţurcă şi Răzvan Burleanu FOTO Mediafax

Victor Piţurcă şi Răzvan Burleanu au susţinut, vineri, o conferinţă de presă în legătură cu plecarea celui dintâi, care şi-a reziliat contractul cu echipa naţională, pentru a prelua o formaţia din fotbalul arab, Al Ittihad. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a vorbit despre următorul antrenor, care va fi anunţat săptămâna viitoare.

Conferinţa, programată iniţial la ora 12.00 şi amânată pentru 17.00 a fost una scurtă şi concisă. În 40 de minute s-au concentrat informaţiile despre viitorul selecţioner, aşteptările de la el, precum şi ultimele declaraţii ale lui Victor Piţurcă, înaintea de a lua calea spre Al Ittihad. Cel poreclit „Satana“ a înşirat o listă de mulţumiri formale faţă de oamenii cu care a venit în contact la echipa naţională şi s-a retras înainte de a răspunde întrebărilor celor care au asistat la discursul său.

Răzvan Burleanu a fost diplomat, a evitat răspunsurile pe care nu a dorit să le dea, chiar dacă i-au fost puse, în esenţă, aceleaşi întrebări sub altă formă şi s-a rezumat să dea informaţii minime despre urmaşul lui Victor Piţurcă.

REDAREA CONFERINŢEI DE PRESĂ

Răzvan Burleanu: „Suntem obligaţi să facem cea mai bună alegere. E un moment important în fotbalul românesc, pe care am văzut că oameni precum Mircea Sandu să grăbesc să semene discordie şi otravă. Îl invit să-şi vadă de treburile domniei sale şi de drumurile pe care le are la DNA. Să ne lase în pace, că ne facem treaba bine. La primele reprezentative ale României vor fi convocaţi cei mai buni fotbalişti, indiferent de academia sau echipa de fotbal care-i furnizează. E o condiţie de la care nu accept nicio excepţie, asta apropo de speculaţiile în legătură cu Gheorghe Hagi.

Nu pot să nu remarc avalanşa de informaţii şi titluri apocaliptice despre echipa naţională. Până la finele săptămânii viitoare vă voi prezenta numele noului selecţioner. Lui Victor Piţurcă îi urez mult succes la noua echipă.
Rezilierea contractului cu Piţurcă este cu acordul părţilor. Discuţiile au fost prelungite, i-am solicitat plata a 700.000 de euro, moment în care s-au resimţit tensiuni la nivelul echipei naţionale, astfel încât, la terminarea meciului cu Finlanda, mi-am asumat decizia rezilierii contractului. În această perioadă de timp am fost rezervat în declaraţii, deşi am avut foarte multe discuţii cu Piţurcă, însă nu am vrut să afectez liniştea echipei naţionale, pentru că aveam de pregătit meciurile cu Ungaria şi Finlanda, iar misiunea mea, a preşedinte FRF, a fost să menţin concentrarea fobaliştilor. Piţurcă îşi dorea foarte mult să plece. Din punctul meu de vedere, Federaţia nu este prejudiciată. Îmi doresc calificarea la Euro 2016, care deschide noi uşi, dacă ne gândim la organizarea meciurilor din 2020. Trebuie să luăm în considerare că în ultimii 20 nu s-a investit în sectorul juvenil, deci niciun antrenor nu putea face rezultate excepţionale.

Viitorul antrenor va fi un antrenor român. Este sub contract acum. Singurele exigenţe din momentul de faţă este să facem posibilă calificarea la Euro 2016. Nu cred că viitorul antrenor al echipei naţionale trebuie să-şi depună un CV. Îl cunoaştem şi-l vom aprecia cu toţii. Indiferent de nume, misiunea e aceeaşi: să faci performanţă şi să te califici. În momentul de faţă sunt afectate unitatea şi stabilitatea la nivelul echipei naţionale
O să vedem pe viitor, dacă să reducem vânzarea biletelor online la meciurile naţionalei, dacă aşa putem evita conflictele pe stadioane. A început urmărirea penală a agenţilor de pază şi protecţie care i-au lovit pe suporteri. Până ce UEFA va avea o decizie nu voi comenta, după vom avea o reacţie oficială“.

Victor Piţurcă: „Mulţumesc atât vechii, cât şi noii conduceri ai federaţiei, de care am fost suţinut necondiţionat. Au fost mici discuţii, dar totul a fost perfect. Vreau să le mulţumesc fanilor mei, cărora le-am simţit suportul aproape tot timpul. Mulţumesc şi firmei de impresariat a fraţilor Becali, care au participat la acest transfer. Putem spune că echipa naţională, după trei jocuri, are şanse mari de a se califica la turneul final. Am reuşit alături de băieţi să ajungem de pe locul 56 în lume pe locul 21, am jucat la baraj şi acum avem şanse mari la calificare. A fost şi este un regret plecarea, dar în viaţă, la momentul potrivit, trebuie să iei decizii care-ţi sunt favorabile, iar eu am luat decizia cea mai bună în ceea ce mă priveşte. Vă mulţumesc“.

ANALIZĂ Ce lasă Piţurcă în urma lui? 96 de meciuri la naţională, trei meciuri memorabile şi câteva eşecuri dureroase

Preşedintele lui Al-Ittihad confirmă: "Ne-am înţeles cu Piţurcă, vine la noi"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite