Guardiola atacă „blestemul“ din Liga Campionilor: Ce i s-a întâmplat de când a plecat de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola

City trebuie să remonteze, diseară (ora 21.45, Pro TV, Telekom Sport 2), eşecul de proporţii din tur, în faţa lui Liverpool, atunci când a încasat trei goluri în 19 minute. Din păcate pentru Pep, în ultimii ani, echipele sale au avut mai mereu astfel de prăbuşiri.

Dintr-un mare succes, actualul sezon al lui Manchester City se poate transforma într-o mare dezamăgire. Până spre finalul lunii februarie, „cetăţenii“ erau în cărţi pentru a câştiga cinci trofee!

Între timp, Cupa Angliei s-a dus, după o eliminare-şoc, în runda a cincea, cu Wigan, iar Liga Campionilor e şi ea pe ducă. Săptămâna trecută, echipa lui Guardiola a fost, pur şi simplu, „găurită“ pe „Anfield“, între minutele 12 şi 31, şi a fost chiar norocoasă că n-a luat vreo patru sau cinci până la finalul primei reprize. 

Managerul spaniol a sperat că, în weekend, o victorie în campionat, în derby-ul oraşului Manchester, va face echipa campioană şi astfel elevii săi vor aborda returul din Ligă cu un moral excelent. Din păcate pentru Guardiola, şi confruntarea cu Manchester United s-a transformat într-un fiasco: a fost 2-0 pentru City la pauză, însă, la final, tabela a arătat 3-2 pentru United! A fost pentru prima dată în cariera de antrenor al lui Guardiola când o formaţie pregătită de el a încasat câte trei goluri în două partide consecutive.

Dintr-odată, o echipă a lui City ce părea invincibilă (înregistrase doar cinci eşecuri în 49 de meciuri până în turul sferturilor Ligii Campionilor) a devenit una fragilă. Iar ultimele eşecuri au amintit că Pep are o problemă în Liga Campionilor, de când a plecat de la Barcelona.

Când ia un gol, totul se duce de râpă

În 2014, pe când era la Bayern Munchen, Guardiola a întâlnit Real Madrid în semifinale. În tur, spaniolii s-au impus la limită acasă, scor 1-0. În retur însă, au distrus Bayern pe „Allianz Arena“ în 18 minute. A fost 4-0 pentru „galactici“ care au marcat de trei ori între minutele 16 şi 34.

După un an, acelaşi scenariu s-a repetat, din nou, în semifinale, de această dată în „dubla“ cu Barcelona. Meciul-tur părea unul echilibrat şi scorul a rămas egal, 0-0, până spre finalul partidei. Apoi, între minutele 77 şi 90+4, echipa lui Guardiola s-a transformat în „sacul de box“ al lui Messi, care a marcat de două ori şi a pasat decisiv pentru 3-0. Chiar dacă s-a impus cu 3-2 în retur, Bayern a ratat calificarea.

În fine, în sezonul trecut, City n-a putut profita de victoria din tur cu Monaco, în optimi. Echipa lui Guardiola a câştigat acasă cu 5-3, dar a pierdut returul cu 1-3 şi a părăsit competiţia având mai puţine goluri înscrise în deplasare.

„De multe ori m-am gândit la asta“

Chestionat despre aceste eliminări din Ligă, Guardiola a oferit un răspuns sincer. „De multe ori m-am gândit la asta. Am pierdut multe meciuri în Ligă în intervale de 10-15 minute. Poate că e şi vina mea. Îmi dă de gândit“, a spus managerul spaniol.

Întrebat dacă ce s-a întâmplat, sâmbătă, în meciul cu United, poate afecta echipa în cazul în care City va conduce Liverpool cu 2-0 diseară, Guardiola a explicat: „E posibil. Dar poate că vom învăţa că, uneori, când eşti pe val, nu e suficient ce ai făcut până în acel moment şi trebui să şi închizi meciul. Iar cu United n-am făcut asta“.

Calificarea nu e decisă. City e o echipă de top în atac. Trebuie să avem o apărare exactă şi să încercăm să şi marcăm.  James Milner mijlocaş Liverpool     2 Ligi ale Campionilor a câştigat Josep Guardiola ca antrenor, ambele cu Barcelona, în sezoanele 2008-2009 şi 2010-2011.  

Liga Campionilor, sferturi, retur

Astăzi, ora 21.45

Man. City – Liverpool (0-3 în tur)

Pro TV, Telekom Sport 2

AS Roma – Barcelona (1-4)

Look TV, Telekom Sport 1

Mâine, ora 21.45

Real Madrid – Juventus (3-0)

Look Plus, Telekom Sport 1

Bayern Munchen – Sevilla (2-1)

Look TV, Telekom Sport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite