Glasgow Rangers, cel mai titrat club scoțian, retrogradat în Liga a IV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Glasgow Rangers, din prima ligă în a patra
Mediafax | Glasgow Rangers, din prima ligă în a patra

După ce cluburile din Scottish Premier League au votat în număr mare împotriva cererii grupării Rangers de a juca în prima ligă, clubul scoțian a fost retrogradat în Liga a IV-a.

Cel mai titrat club scoțian a fost exclus din prima ligă din cauza crizei financiare. Speculațiile s-au adeverit: echipa fostului stelist Dorin Goian va juca în liga a IV-a, informează site-ul IOL.

Charles Green, proprietarul lui Glasgow Rangers, a creat o societate pentru ca echipa sa să supraviețuiască. Însă, pentru aprobarea clubului în prima ligă era necesar acordul celorlalte cluburi, cel puțin 8 din 12. Fiscul britanic se află în litigiu cu clubul scoțian pentru recuperarea a aproximativ 70 de milioane de lire sterline și a respins un plan de rambursare parțială a datoriilor.

Fostul stelist nu și-ar lasă echipa la greu: „Nu plec. Sper într-un miracol. Acest club istoric nu poate să dispară!” a declarat acesta cu câteva luni în urmă, când au apărut primele supoziții legate de colapsul clubului scoțian.

Dorin Goian ar putea să nu mai fie inclus în lotul naționalei României, dar reprezentantul său nu ia în considerare această variantă.

Florin Manea, impresarul fotbalistului, declară că acest lucru nu este neapărat un pericol: „Victor Pițurcă îl cunoaște pe Goian. Nu cred că ar renunța la el dacă ar juca un sezon în liga a doua.”

Fundașul central a refuzat o ofertă de 1,7 milioane de euro venită din partea unui club chinez.

„După sentința sumbră pe care o are echipa sa, fundașul central a primit o ofertă de la Petrolul Ploiești, prin Mircea Rednic. Antrenorul e mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, dar și l-ar dori pe fostul stoper al Stelei: Dorin Goian este un fotbalist excepțional, pe care mi-l doresc la echipă. Știu că s-a făcut o ofertă oficială, dar și că băiatul mai are alte probleme.Totul depinde de el„, a declarat Rednic la DigiSport.

Anul acesta, Rangers a ratat eventul în favoarea lui Celtic Glasgow, după ce a fost penalizată cu 10 puncte din cauza problemelor financiare.

Glasgow Rangers în cifre

  • 1872 este anul în care a fost fondat clubul scoțian;
  • 54 este numărul de campionate câștigate de Glasgow Rangers;
  • 45.000 este media de spectatori la meciurile de pe teren propriu;
  • 14 februarie este data la care clubul și/a anunțat falimentul și a intrat în administrare judiciară.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite