Giuleştenii protestează: FIFA, UEFA, FRF şi LPF, solicitate să rezolve situaţia financiară. O soluţie este falimentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii Rapidului au afişat un banner la începutul meciului cu Gloria Bistriţa
Jucătorii Rapidului au afişat un banner la începutul meciului cu Gloria Bistriţa

Situaţia financiară a Rapidului nu cunoaşte îmbunătăţiri şi frustrările se acumulaeză în gruparea din Grant. La începutul meciului din deplasare Gloria Bistriţa (0-1), jucătorii lui Marian Rada au afişat un banner în semn de protest faţă de restanţele salariale pe care le are clubul.

UPDATE Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori (AFAN) este de părere că situaţia lui Rapid poate schimba legea insolvenţei: „Jucătorii erau îndreptăţiţi să nu joace cu Gloria. Liga ar fi putut să plătească penalizări mari dacă nu se juca. Avem o întâlnire cu domnul Sandu, o discuţie serioasă cu cei care conduc Rapidul, să schimbe regulile şi să revină la plata lunară a sportivilor. Lucrăm pe două planuri: unul ar fi să contestăm deciziile administratorului şi scriem faliment pe Rapid, iar altul să lucrăm la o lege, ca în momentul când intri în insolvenţă să pierzi drepturile asupra jucătorilor. Vrem să trimitem acest proiect pe masa primului-ministru“, potrivit Sport Total FM.

Etapa cu numărul XXV din Liga I a însemnat mai mult decât un meci de fotbal pentru Rapid. Fotbaliştii din Giuleşti au prezentat un mesaj la începutul partidei cu Gloria Bistriţa, în care cer ajutorul instituţiilor din fotbalul românesc, european şi cel mondial. Astfel, FRF, LPF, UEFA şi FIFA sunt solicitate să rezolve situaţia jucătorilor. Zilele trecute, aceştia au aflat că îşi vor recupera doar a zecea parte din restanţele financiare, fapt care a creat un „val“ de nemulţumiri şi startul meciului cu bistriţenii a avut loc 10 minute mai târziu decât era prevăzut.

Rapid a învins Gloria Bistriţa la limită, datorită golului marcat de Ştefan Grigorie (83') după o centrare a lui Emil Dică. Potrivit Mediafax, partida a fost asistată de 3.000 de spectatori, dintre care aproximativ 200 au fost susţinători ai formaţiei vişinii. Echipa lui Marian Rada este pe locul şapte în Liga I, la trei puncte distanţă de formaţia clasată superior, FC Vaslui, şi la un punct de CFR, ocupanta locului opt. Gloria Bistriţa e ca şi retrogradată, ocupând ultimul loc în campionatul intern, la şapte puncte de prima poziţionată deasupra liniei de retrogradare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite