Gimnastele si-au salvat rentele viagere. Vezi ce exceptii a considerat COSR ca merita Ponor si compania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor şi Daniel Funeriu
Cătălina Ponor şi Daniel Funeriu

Daniel Funeriu a anunţat ieri după-amiază că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va retrage modificările la Legea Sportului prin care sportivii n-ar mai fi primit renta viageră decît după vîrsta de 30 de ani. Pana la urma, totul s-a rezolvat iar gimnastele vor constitui o exceptie in noua lege.

"Fetele îşi doresc confortul, siguranţa că atunci cînd se vor retrage din gimnastică vor beneficia de rentă şi nu vor trebui să aştepte ani pentru a intra în posesia acestor bani", a declarat şi antrenoarea Mariana Bitang, care a revenit de la Viena marţi seara.

COSR vrea ca gimnastele să fie exceptate
O comisie a COSR a transmis, ieri, la ANST cîteva propuneri de amendamente la proiectul de modificare a Legii Sportului. "Noi considerăm că gimnastele trebuie să fie exceptate de la limita de vîrstă impusă pentru acordarea rentei viagere. Este singura disciplină unde senioratul se consumă în jurul vîrstei de 20 de ani", a explicat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Forul olimpic a mai propus să fie exceptaţi de la această nouă prevedere şi sportivii care îşi încheie cariera din cauza accidentărilor. "Aceste cazuri vor trebui, bineînţeles, validate de o comisie", a mai spus Dobrescu., scrie gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite