Gigi Becali duce FCSB pe ultimul drum: Dezastrul din cifre arată că finalul e aproape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali, un patron scăpat de sub control
Gigi Becali, un patron scăpat de sub control

Vicecampioana României are cel mai slab start de sezon din ultimii ani: a părăsit deja cupele europene, iar în campionat e la şapte puncte de lider. În plus, la fiecare meci, echipa e bulversată, telefonic, de patronul ei.

FCSB a fost, cândva, cea mai puternică echipă din România. Acum, ea fascinează doar prin modul în care a ajuns să fie batjocorită de patronul ei, Gigi Becali.

Pentru că, dacă la un moment dat, acesta s-a ferit să vorbească despre implicarea sa în deciziile tehnico-tactice, acum totul e la vedere. Iar FCSB nu mai pare a fi o echipă profesionistă de fotbal, nici măcar la nivel de aparenţe. La fiecare meci, schimbările se fac, la grămadă, ca la un joc de calculator, dictate, telefonic, de patronul roş-albaştrilor! Statistica e şocantă, în acest sens: în patru din cele şapte partide oficiale din actuala stagiune, la FCSB au fost schimbaţi, în acelaşi minut, câte trei jucători! Vorbim despre schimbări efectuate la pauză sau chiar înainte de terminarea primei reprize. Nicio altă formaţie din România nu se poate „lăuda“ cu un asemenea bilanţ. 

Practic, meci de meci, FCSB e bulversată şi sabotată de propriul ei patron. Iar rezultatele se văd: echipa are cel mai slab start de sezon din ultimii ani, cu un procentaj al victoriilor de doar 42,8%. Iar dezastrul din actuala stagiune vine în completarea celui din ultimii ani. Pentru că FCSB n-a mai luat un titlu din 2015, iar ultima calificarea în grupele unei competiţii UEFA datează din 2017.

Cum arată bilanţul „antrenorului“ Gigi Becali, în ultimii şase ani, după câştigarea ultimului titlu cu Costel Gâlcă pe bancă? Nu foarte rău. Pentru că patronul FCSB garantează, aproape an de an, postura de vicecampioană pentru formaţia sa, după cum se poate vedea mai jos:

*Locul 2: 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2020-2021

*Locul 5: 2019-2020

Ondrasek

Zdenek Ondrasek (stânga) a părăsit deja România

Deja a trecut la concedierea jucătorilor

FCSB nu doar că e bulversată prin schimbările telefonice ale patronului, dar deja îşi vede lotul schimbat din temelii! Pentru că, pe fondul rezultatelor slabe, s-a trecut la reducerea personalului. Aşadar, fundaşul Stipe Vucur şi atacantul Zdenek Ondrasek au fost deja daţi afară. În timp ce, alţi trei jucători, Andrei Vlad, Alexandru Creţu şi Iulian Cristea îşi fac bagajele. Ultimii doi au fost făcuţi praf de Becali, după înfrângerea cu Rapid (0-1).

„Pe noi ne-a bătut Creţu. O să-i spun să-şi caute echipă, îi dau şi 100.000 de euro. Numai pasă la ei, pasă la ei, mai dai şi autogol (n.r. - autogolul l-a dat Vinicius, după ce Creţu a dat pe lângă minge). Mai e timp de transferat. Du-te şi la revedere! L-am luat liber, îi dau bani şi-l las şi liber. Şi pe Creţu şi pe Cristea (n.r. - Iulian Cristea) îi las liberi, gata!“, a anunţat Becali, ieri, la Pro X. 

Impresarul a avut dreptate: „Sinucidere fotbalistică“

În cazul lui Alexandru Creţu s-au adeverit astfel declaraţiile date de fostul său impresar, în luna mai. Atunci, sârbul Zvonko Milojkovici s-a opus vehement ca mijlocaşul de 29 de ani - Gigi Becali l-a transformat în stoper! - să semneze cu FCSB. „Dacă el (n.r. - Alexandru Creţu) vrea să fie sclavul lui Gigi, eu n-am nimic împotrivă. Dacă se duce la Steaua (n.r. - FCSB) nu pot să-i doresc nici măcar succes, pentru că e o sinucidere curată pentru el. Sunt împotriva transferului lui Creţu la Steaua (n.r. - FCSB). E sinucidere sportivă. Ca dovadă, în ultimii ani, nu prea ai mai scos capul prin Europa. Să nu mai vrobim de campionat, pe care nu l-ai mai luat de şase ani. După părerea mea, dacă Gigi Becali va continua aşa, nu va mai câştiga nici în următorii cinci ani“, a spus Zvonko Milojkovici, în luna mai.

Morutan

Olimpiu Moruţan (centru) a rămas la FCSB, dând socotelile patronului peste cap

Ameninţă că închide „prăvălia“

Eşecurile FCSB-ului pe bandă, mai ales cele din Europa, pun în pericol viitorul clubului. Practic, de patru ani, s-a închis „robinetul“ cu banii veniţi de la UEFA. Pentru că echipa a ratat, de fiecare dată, accederea în faza grupelor. Gigi Becali a reuşit să mai echilibreze balanţa, din punct de vedere financiar, prin transferurile de jucători. La începutul anului, de pildă, l-a dat pe Dennis Man, la Parma, pentru 13 milioane de euro. De atunci însă, nimic!

Becali a sperat să dea lovitură, în această vară, prin vânzarea lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray pentru zece milioane de euro. Turcii au plecat însă de la masa negocierilor, în momentul în care au aflat de pretenţiile latifundiarului. Tocmai de aceea, cu conturile tot mai goale, Becali a şi anunţat, ieri, că ia în calcul ieşirea din fotbal.

„Dacă nu iau campionatul, o să ia altcineva, pentru că eu mă las de fotbal! E o afacere pe care nu mai vreau să o ţin, dacă nu e afacere. Dacă nu iau campioantul, pac, la revedere! La ce am eu acum, trebuie sa dea cel care vrea să cumpere 40-50 de milioane de euro pe echipă. Dar cine să dea banii ăstia? Vând jucatorii unu cate unul si gata. Dacă am cum. Pentru că, la cum se prezintă acum, nu ştiu pe cine mai vând“, a spus finanţatorul roş-albaştrilor.

CITEŞTE ŞI:

„Bomba“ de la miezul nopţii la FCSB: Gigi Becali a anunţat numele noului antrenor. De ce depinde mutarea

7 antrenori a avut FCSB, începând din 2017: Nicolae Dică, Mihai Teja, Bogdan Andone, Vergil Andronache, Bogdan Vintilă, Anton Petrea şi Dinu Todoran.  

Bilanţul FCSB, în primele şapte partide oficiale din ultimii ani

*2021: 3 victorii, 2 remize, 2 înfrângeri

*2020: 4 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri

*2019: 4 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri

*2018: 4 victorii, 2 remize, 1 înfrângere

*2017: 4 victorii, 3 remize

Schimbările „la grămadă“ dictate de Gigi Becali, în acest sezon

Meci Minut Cine a ieşit Cine a intrat

Botoşani - FCSB 0-0 46 Haruţ, Oaidă, Vucur Ov. Popescu, Ondrasek, I. Cristea

FCSB - Şahtior Karagandy 1-0 46 Vînă, Moruţan Musi, I. Stoica

FCSB - CS U Craiova 4-1 68 Tănase, Codrea Ondrasek, Dumitru

Şahtior Karagandy - FCSB 2-1 46 Radunovic, Ondrasek Şerban, Coman

UTA - FCSB 1-1 30 I Cristea, Oaidă, Dumiter V. Creţu, Olaru, Cordea

FCSB - Gaz Metan 2-1 46 Moruţan, Mamut, Haruţ I. Stoica, Olaru, V. Creţu

Rapid - FCSB 1-0 46 Olaru, Oct. Popescu, A. Creţu Moruţan, Mamut, I. Cristea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite