Gigi Becali, distrus la televizor: Radu Paraschivescu a explicat de ce a ajuns Mihai Teja antrenor la FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai popular club din Liga I e condus după un sistem bolnav, iar rezultatele se văd: de trei sezoane, bucureştenii n-au mai luat titlul într-un campionat extrem de slab.

FCSB l-a numit în funcţia de antrenor principal pe Mihai Teja (40 de ani), un tehnician adus de la Gaz Metan Mediaş, aflată pe locul 8 în campionat, formaţie care a câştigat un meci în ultimele zece etape!

E clar că în alegerea înlocuitorului lui Dică a contat un singur lucru: noul antrenor să fie manevrabil şi să nu iasă din cuvântul patronului. Exact asta a spus şi Radu Paraschivescu într-o intervenţie la Digi Sport.

Ce a spus Radu Paraschivescu?

*Asta e tema de discutie. Care e criteriul în virtutea căruia aduci un antrenor la echipă? Nu neapărat la FCSB, ci oriunde! Ce-l recomanda pe Mircea Rednic să vină la Dinamo? O concediere la o echipă din Golf. Pentru că el a venit ca salvator la Dinamo după ce n-a făcut nimic în altă parte. Ce-l recomanda pe Reghecampf pentru un al treilea mandat la FCSB? L-a recomandat pentru a treia oară faptul că n-a făcut nimic la echipa la care a fost înainte de FCSB. Acum, Gaz Metan este cu 5 etape fără victorie, Dunărea este cu 8 etape fără victorie.

*Eu îmi imaginez că Napoli îl vrea pe Alegri antrenor. Şi l-ar vrea pentru că omul ăla câştigă mereu cu Juventus şi va câştiga şi anul ăsta. E normal să-ţi doreşti aşa ceva. Nu ştiu, Tottenham poate că l-ar vrea pe Klopp. Şi aşa mai departe. Dai exemplu de criteriul logic de preferinţă, de opţiune pentru o alegere de antrenor.

*Pentru că omul ăla face fotbal, pentru că ştie fotbal, pentru că are o relaţie foarte bună cu jucătorii, pentru că e priceput şi pentru că gândeşte cu mintea lui. Şi are o anvergură profesională. Dar aşa, să aduci un om pentru că e băiat bun sau pentru că ai impresia că echipa lui ţine de minge mai mult, asta este o fantezie. Toată povestea în sine este o comicăreală enormă. Altfel spus, piesa este aceeaşi.

*Acum, băiatul bun este Mihai Teja. Ok. Dar ce-l recomandă în afară de fapul să este băiat bun? Îl recomandă un joc plăcut la U Cluj, o echipă care, de fapt, nu este o echipă de top. O perioadă scurtă la Dinamo, din care nu poţi trage nişte concluzii. Şi o perioadă la Gaz Metan. Şi ai ales...Înţeleg că Dan Alexa nu era băiat bun.

*Deci pe tine te impresionează doi antrenori care au echipele în play-out. Păi, de ce nu încerci să iei pe cineva din play-off?

*Tema de discuţie este criterul de selecţie. Unde e valoarea? Valoarea derivă şi din palmares. Care este palmaresul acestor doi oameni? Nişte promovări ale lui Dan Alexa din liga a 3-a în liga a 2-a sau din liga a 2-a în liga 1? Ok! Şi asta e suficient pentru blazonul unei echipe care vrea în cupele europene? Mă rog, vrea să o şi câştige Liga Campionilor! Dar din astea am mai văzut.

*Eu v-aş propune peste, cât o fi să fie, să nu ne manifestăm compasiunea pentru Mihai Teja. Deci, eu sunt dispus să nu mi-o manifest. Declar acum că-i urez succes, desigur, să dea Dumnezei să facă aşa cum vrea el să facă, dar declar că n-o să vărs nicio lacrimă în momentul în care Mihai Teja o să afle că decizia este în altă parte, dacă nu ştia deja.

*Deocamdată, a reuşit, prin discuţiile avute, să-şi pună în cap o parte din vestiar. Apropos de Filip. E o ispravă, să n-ai niciun contact cu echipa şi să ai deja un jucător ostil. Şi anume, pe cel mai vechi!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite