Gică Popescu este „căpitanul” Muzeului Fotbalului București VIDEO

0
0

Cu un palmares greu de egalat pentru un fotbalist român și nu numai, „căpitanul” muzeului Gică Popescu este unul dintre cei mai apreciați jucători români, fiind desemnat de 6 ori cel mai bun fotbalist al României. Fostul căpitan al Barcelonei se va implica în strategia muzeului și modul în care vizitatorii vor interacționa cu sportul rege în cadrul muzeului.

Gică Popescu, în tricourile echipelor la care a evoluat: Tottenham, Barcelona, Galatasaray.
Gică Popescu, în tricourile echipelor la care a evoluat: Tottenham, Barcelona, Galatasaray.

Popescu, fotbalist cu 115 selecții la echipa națională, pentru care a marcat 16 goluri şi alături de care a participat la 3 ediţii ale Campionatului Mondial şi la 2 turnee finale ale Campionatului European, s-a arătat încântat de parterneriatul cu Muzeul fotbalului.

Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan. De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toți cei care iubesc fotbalul și care sunt așteptați aici să îl experimenteze așa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren", la Muzeul Fotbalului din București!" a declarat Gică Popescu.

Muzeul Fotbalului urmează să se deschide în centrul istoric al Bucureștiului, iar turiștii vor avea parte de o experiență 360°, unde se vor putea bucura de spații expoziționale spectaculoase, retrăind momente din istoria fotbalului cu ajutorul experiențelor interactive digitale și de realitate virtuală. Iubitorii fotbalului se vor putea bucura de colecții item-uri care au aparținut atât jucătorilor români, cât și celor internaționali.

Spații expoziționale spectaculoase

Pe lângă spațiile expoziționale, muzeul are o cafenea, un bistro și o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor. „Un obiectiv al muzeului, locul care nu depinde de rezultatul unei partide, este să aducem în atenția vizitatorilor momente importante din fotbal. Ne propunem să facem echipă cu toți cei pasionați, iar această echipă, ca oricare alta, avea nevoie de un căpitan. Dacă te gândești la un căpitan din istoria fotbalului românesc, îți vine imediat în minte cel care a purtat banderola Barcelonei într-o echipă cu Ronaldo, Figo sau Guardiola.

Prin cariera lui impresionantă și prin poveștile extraordinare pe care le are de spus, Gică Popescu este cel mai potrivit pentru rolul de căpitan al unui loc special precum Muzeul Fotbalului”, a declarat Romeo Bănică, directorul executiv al Football Museum Bucharest.

Vizitatorii vor putea regăsi o parte dintre tricouri purtate de Gică Popescu, printre ele numărându-se și cel cu care a cucerit Cupa UEFA alături de Galatasaray, după o finală cu Arsenal, în care a marcat penalty-ul decisiv. Tricoul poartă semnăturile tuturor coechipierilor de la Galata.

Alături de tricourile lui Gică Popescu, la Football Museum Bucharest vor putea fi admirate și alte obiecte care au legătură directă cu fotbalulul. Câteva dintre obiectele de valoare care se vor regăsi în muzeu sunt: tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991, tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos.

Muzeul Fotbalului București este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite