Giani Kiriţă: „Ăsta da titlu, nu ce a luat Hagi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursaspor, echipa la care activează şi ex-dinamovistul, a câştigat primul titlu de campioană din istoria clubului turc. Kiriţă n-a ratat ocazia şi l-a ironizat pe „Rege“. Kiriţă, care a urmărit din tribună partida cu Beşiktaş (scor 2-1), spune că nu se aştepta ca Fenerbahçe, echipa care era lider la un punct distanţă, să se încurce pe teren propriu.

De pe vremea în care Gică Hagi şi Gică Popescu făceau legea în campionatul Turciei, cu Galatasaray, sau Mircea Lucescu şi Daniel Pancu câştigau al zecelea titlu cu Beşiktaş (2002), niciun alt român nu a mai reuşit să câştige un asemena trofeu cu o echipă din Ţara Semilunei.

Mai citiţi şi:

VIDEO Kiriţă a câştigat titlul în Turcia, cu Bursaspor. Nebunie la Istanbul, unde fanii lui Fener au dat foc stadionului!

Galata, aproape să rateze Liga Campionilor

Duminică, a venit rândul lui Giani Kiriţă (33 de ani) să se încoroneze cu Bursaspor campion al Turciei. Succesul este cu atât mai important cu cât nicio echipă din afara Istanbulului nu s-a mai impus în campionat din sezonul 1983-1984, când titlul a fost acontat de Trabzonspor.

„Vă rog frumos, nu comparaţi titlul luat de Hagi cu ăsta al meu! Titlurile alea pe care le-a luat el la Galata sunt la fel ca ale mele la Dinamo. Adică, şi tu, dacă erai în echipă, ai fi putut deveni campion. Ce am reuşit cu Bursa este altceva. Am scris istorie la o echipă mică. Chiar dacă m-am operat la genunchi acum două zile, am ţinut cu orice preţ să merg pe stadion. Nu puteam rezista acasă", a spus Kiriţă pentru „Adevărul".

Ex-dinamovistul nu crede, însă, că va mai rămâne la Bursa pentru a juca în grupele Ligii Campionilor: „Îmi expiră contractul la vară. Vreau să mă bucur pentru titlul câştigat, apoi să-mi văd copiii. S‑ar putea să nu mai continui cu ei. Pretenţiile sunt altele, când se ajunge la astfel de performanţe. Depinde ce au de gând cei din conducere".

image

Fanii lui Fener au incendiat stadionul de supărare 

Bucuria românului şi a colegilor lui este cu atât mai mare cu cât nimeni nu se aştepta ca Fenerbahçe să rateze acest titlu de campioană. Fener, care avea un punct avans înaintea ultimei etape, a remizat pe propriul teren, scor 1-1, cu Trabzonspor. „La final, am cântat, am dansat, ne-am bucurat împreună cu suporterii, care au invadat gazonul", a conchis Giani, care a mai cunoscut bucuria câştigării tilului de campion cu Dinamo (în sezoanele 1999-2000 şi 2001-2002).

Suporterii lui Fener au incendiat tribunele

Neputinţa fotbaliştilor de la Fener, care au ratat ocazie după ocazie şi nu au reuşit să se impună în faţa lui Trabzon, i-a scos din minţi pe fanii echipei. După fluierul de final al arbitrului, câţiva suporteri au început să incendieze scaunele din tribuna stadionului „Saracoglu", în timp ce alţii au încercat să blocheze plecarea de pe teren a jucă­torilor. A urmat o bătaie generală, care a fost aplanată de forţele de ordine.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite