Ghinioniștii Euro 2024: Olanda a pierdut un jucător de bază, Polonia „tremură“ după o veste teribilă

0
Publicat:

Frenkie de Jong, mijlocaşul selecţionatei Olandei, nerefăcut după o accidentare la gleznă, a fost constrâns să declare forfait pentru Euro 2024, a anunţat Federaţia olandeză de fotbal (KNVB).

Veste tristă pentru fanii Olandei. FOTO: Facebook
Veste tristă pentru fanii Olandei. FOTO: Facebook

Testele medicale efectuate duminică şi luni au evidenţiat că glezna afectată nu este însă suficient de rezistentă, a indicat KNVB după victoria obţinută de naţionala Oranje în faţa Islandei (4-0), la Rotterdam.

De Jong, în vârstă de 27 de ani, urmează să se întoarcă în Spania, pentru a se pregăti în vederea sezonului viitor alături de clubul său, FC Barcelona. "Trebuie să fiu atent ca accidentarea să nu devină cronică şi să nu fiu nevoit să mă operez'', a spus jucătorul în urmă cu câteva zile.

Componenţii echipei Olandei au fost informaţi în legătură cu retragerea coechipierului lor înainte de meciul de luni. Selecţionerul Ronald Koeman se confruntă, totodată, cu o altă problemă, cea a mijlocaşului Teun Koopmeiners, care s-a accidentat în zona inghinală în timpul încălzirii de luni seară. Tehnicianul s-a arătat pesimist cu privire la participarea jucătorului formaţiei Atalanta Bergamo la Euro 2024. "Nu este un semn bun. Vom face nişte teste şi apoi vom vedea ce se întâmplă", a precizat Koeman.

Selecţionerul urmează să facă apel la înlocuitori pentru a suplini aceste absenţe, însă nu a dezvăluit, deocamdată, niciun nume. La Campionatul European, Olanda va înfrunta Polonia, Franţa şi Austria în Grupa D.

Lewandowski s-a accidentat și el

Robert Lewandowski, atacantul vedetă al Poloniei, a ieşit accidentat de pe teren în ultimul meci de pregătire înaintea Euro 2024, câştigat cu scorul de 2-1 în faţa Turciei, luni seara, la Varşovia.

Lovit la genunchiul drept, căpitanul şi cel mai bun marcator al naţionalei poloneze a ieşit din joc în minutul 33, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept. Este o lovitură dură pentru atacantul echipei FC Barcelona, care, la 35 de ani, urmează să dispute, probabil, ultima mare competiţie internaţională cu naţionala ţări sale. Polonia figurează în Grupa D la Euro 2024, alături de Franţa, Olanda şi Austria.

Tot în cursul meciului de la Varşovia, atacantul Karol Swiderski a părăsit, la rândul său, terenul în minutul 12, după ce s-a accidentat la glezna dreaptă în timp ce sărbătorea primul gol al Poloniei în faţa turcilor. El a primit îngrijiri la marginea terenului, fiindu-i bandajată glezna şi montată o atelă.

Turcia a restabilit egalitatea prin Bariş Alper Yilmaz, în minutul 77, gazdele obţinând victoria graţie golului marcat în finalul reprizei secunde de Nicola Zalewski (90).

Cu mai puţin de o săptămână înaintea debutului la Euro 2024, împotriva Olandei, Polonia se confruntă cu trei accidentări ale unor jucători importanţi, deoarece l-a pierdut deja vineri le Arkadiusz Milik, accidentat în timpul primului meci de pregătire, împotriva Ucrainei (3-1).

Milik a suferit o mică intervenţie chirurgicală la meniscul stâng, a indicat clubul său, Juventus Torino, într-un comunicat de presă difuzat luni seară, fără a da un termen limită pentru indisponibilitatea sa.

"Jucătorul îşi va începe recuperarea mâine (marţi), cu scopul de a reveni la activitatea competiţională cât mai curând posibil', a adăugat clubul torinez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite