George Copos se plânge că problemele cu justiţia i-au mâncat o parte colosală din avere şi i-au distrus afacerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos este judecat în "Dosarul Transferurilor" şi în "Dosarul Loteria" FOTO Adevărul
George Copos este judecat în "Dosarul Transferurilor" şi în "Dosarul Loteria" FOTO Adevărul

Târât prin tribunale de mai bine de şapte ani, patronul Rapidului, George Copos, a explicat de ce afacerile sale au scăzut dramatic, principala cauză fiind procesele care nu se mai termină.

George Copos, care a fost judecat marţi seara în „Dosarul Transferurilor”, a postat pe blogul personal o analiză a propriei situaţii financiare, reliefând ideea că din cauza proceselor intentate pe numele său, a pierdut suma de 700 de milioane de euro în şapte ani.

„În cei şapte ani de când încerc să demonstrez în instanţă că acuzaţiile care îmi sunt aduse sunt neîntemeiate, societăţile din Holdingul ANA au pierdut cam 100.000.000 euro anual din cifra de afaceri, adică vreo 700.000.000 euro în total. La aceste sume noi, aş fi plătit circa 350.000.000 euro taxe şi impozite la bugetele statului. Nu a mai fost cazul - reducându-se volumul afacerilor, s-a redus corespunzător şi cuantumul taxelor şi impozitelor plătite. Statul a pierdut sumele cu pricina”, a precizat Copos pe blogul personal.

Patronul Rapidului a adăugat că afectaţi de aceste procese sunt şi angajaţii lui, care şi-au pierdut locurile de muncă şi, implicit, şomajul a crescut în România. „Noi am pierdut totodată vreo 2.000 de locuri de muncă. Acum de soarta lor se ocupă, probabil, tot statul. Şi alţi oameni de afaceri români trec prin aceeaşi experienţă. Aşa că stau şi mă întreb: cine are de profitat din distrugerea capitalului autohton? Statul? Nu cred. Angajaţii? Nici atât. Investitorii? Să fim serioşi! Atunci cine? Mister!”, a mai notat Copos pe blogul personal.

George Copos a fost judecat în "Dosarul Transferurilor", fiind condamnat de magistraţi la cinci ani de închisoare. Pe data de 9 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca un nou termen în acest dosar, urmând a da verdictul final după mai multe amânări.

Copos este judecat şi în "Dosarul Loteria", fiind condamnat la trei ani de închisoare, dar şi această sentinţă a fost atacată cu recurs, instanţa urmând să decidă când va avea loc un nou termen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite