George Copos a mai "ciupit" un milion de euro de la noii proprietari ai Rapidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea Rapidului din mâinile lui George Copos, în cele ale cuplului Nicolae Cristescu – Adrian Zamfir e o chestiune de zile. Mâine ar trebui parafate actele, după care se vor derula primii paşi ai proiectului „Noul Rapid”, unul menit să readucă echipa din Giuleşti cât mai repede în Liga I.

Mutarea Rapidului de sub patronatul lui George Copos a fost la un moment dat în impas pentru că acesta a încercat să le bage pe gât noilor proprietari nişte credite ale Holdingului Ana. Înainte de ultima discuţie dintre părţi, Cristescu a spus că nu va accepta sub nicio formă acest lucru, dar până la urmă a făcut-o. „A trebuit să lăsăm de la noi, pentru că altfel nu ne puteam înţelege. Am acceptat până la urmă să preluăm noi un credit al lui George Copos în valoare de 1.050.000 de euro, de care n-am vrut să auzim iniţial. Am făcut-o pentru binele Rapidului, pe care nu-l puteam lăsa să moară din cauza unui milion de euro”, a spus Cristescu.

Vor lua ProRapid-ul cu chirie
Tot în avantaj a ieşit George Copos şi cu baza de pregătire din Bucureştii Noi, care a rămas în proprietatea sa. Pentru ca Rapid să aibă unde să se antreneze, noul patronat a acceptat s-o ia cu chirie de la Copos, aşa cum se va întâmpla şi cu  Stadionul Giuleşti, care aparţine Ministerului Transporturilor. Părţile n-au stabilit încă suma, dar va fi una rezonabilă, de câteva mii de euro pe lună. Noii patroni vor avea însă obligaţia s-o şi întreţină.

Au buget de 1,4 milioane de euro pentru Liga a II-a
Noii patroni au stabilit un buget de 1,4 milioane de euro, ceea ce ar trebui să le asigure promovarea din primul an. În aceste condiţii, temerea că echipa nu se va putea înscrie în campionat, că va intra în faliment şi se va începe de la Liga a V-a, a fost spulberată.

Suporterii n-au vrut în conducere
Pentru a se pune bine cu fanii, dar şi pentru a-i atrage pe aceştia în număr cât mai mare alături de echipă, noii patroni au intenţionat să-i implice pe reprezentanţii acestora în actul decizional. „Vreau să numesc câţiva în Consiliul de Administraţie. Va fi transparenţă totală. Vreau să fie cât mai aproape de noi”, a spus Nicolae Cristescu. Ieri, aceştia au refuzat însă oferta. „Îi mulţumim domnului Cristescu pentru idee, dar nu se pune problema să acceptăm. Rolul nostru este să venim pe stadion şi să încurajăm Rapidul, iar asta vom face oricum. Nu nu interesează pe noi să luăm decizii. Aceasta este autoritatea şi responsabilitatea dumnealor”, a afirmat Gigi Corsicanu, unul dintre liderii giuleştenilor şi unul dintre oamenii care trebuiau să ocupe un astfel de post.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite