Găuriţi-le poarta! România atacă sferturile Mondialului, având în faţă o adversară cu o mare slăbiciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Pintea. FOTO: Sportpictures.eu
Crina Pintea. FOTO: Sportpictures.eu

România întâlneşte, diseară (ora 18.30, Telekom Sport), Cehia în optimile Campionatului Mondial. Orice alt rezultat, în afară de o calificare, ar fi un mare eşec pentru Neagu şi colegele ei.

România trăieşte un Mondial de vis până acum în Germania! Patru victorii în cele patru meciuri care au contat în grupa A, locul 1, şi cea mai accesibilă adversară în optimi.

Cehia n-a învins niciodată România într-o partidă oficială, iar în ultimele două turnee în care cele două naţionale s-au intersectat s-au înregistrat următoarele rezultate:

*Euro 2016: Cehia - România 28-30

*CM 2013: România - Cehia 29-23

În ciuda acestui bilanţ, Cehia poate fi exact genul de adversară pe care aştepţi să o învingi fără probleme, dar care e capabilă să-ţi facă o surpriză neplăcută. „Adevărul“ a făcut o radiografie a echipei care stă între România şi un loc în sferturile Mondialului.

Iau, în medie, 29 de goluri pe meci!

Cehia a ajuns în optimi de pe locul 4 în grupa B, ultimul calificant, având un bilanţ şi un golaveraj negativ.

Trupa pregătită de Jan Basny (54 de ani) - e în funcţie din 2010, fiind unul dintre cei mai longevivi selecţioneri de pe continent – a început Mondialul cu două victorii: 28-22 cu Argentina şi 29-25 cu Polonia. Apoi însă, cehoaicele au devenit ciuca bătăilor în grupa B:

*32-36 cu Suedia

*16-34 cu Norvegia

*29-30 cu Ungaria

Cehia a terminat partidele din faza grupelor cu 147 de goluri primite, având cea mai slabă apărare dintre formaţiile care au ajuns în optimi! Echipa lui Jan Basny primeşte, în medie, 29 de goluri pe meci, ceea ce e enorm pentru acest nivel şi, cu siguranţă, punctul nevralgic al echipei. 

13 e cea mai bună clasare pentru Cehia la un Campionat Mondial, echipa fiind prezentă la şase turnee finale.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite