Garry Kasparov, întrebat despre România – Olanda: un geniu al șahului, încurcat de subiect

0
Publicat:

Marele maestru şi multiplu campion mondial la şah, Garry Kasparov, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, despre meciul echipei naţionale de fotbal a României cu Olanda, din optimile de finală ale Euro 2024.

Garry Kasparov. FOTO: Arhiva Adevărul
Garry Kasparov. FOTO: Arhiva Adevărul

"Voi urmări meciul, nu pot să dau un pronostic. Pare că azi nici cele mai puternice echipe nu sunt imune, iar cele cu şansa a doua reuşesc lucruri importante. De aceea, consider că meciul de mâine este unul foarte imprevizibil", a spus Kasparov.

El a menţionat că trecerea de faza grupelor la Campionatul European este o realizare importantă pentru actuala echipă naţională a României.

"Urmăresc fotbalul azi mai puţin decât înainte... Aşa că eu sunt mai familiarizat cu echipa naţională de fotbal a României de acum 30 de ani, mai exact cea din 1994. Dar faptul că România a reuşit să treacă de faza grupelor la acest Campionat European este o realizare importantă. Din punctul meu de vedere, al unui amator, România trebuie să se aştepte la un meci greu cu Olanda. Însă după cum am văzut în primele meciuri eliminatorii de la acest turneu final până şi cele mai puternice selecţionate pot suferi înfrângeri. Ieri Anglia a reuşit să se califice numai printr-un miracol, asta deşi a avut în faţă o echipă presupus mai slabă. Însă eu nu am simţit asta uitându-mă la meci. De aceea urez succes României", a explicat Garry Kasparov, prezent în aceste zile la Bucureşti la turneul Superbet Chess Classic România 2024, cea de-a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour.

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin): Elveția – Italia 2-0

29 iunie (Dortmund): Germania – Danemarca 2-0

30 iunie (Gelsenkirchen): Anglia – Slovacia 1-1 (2-1 după prelungiri)

30 iunie (Koln): Spania – Georgia 4-1

Astăzi (Düsseldorf, 19.00, Pro TV și VOYO): Franța – Belgia

Astăzi (Frankfurt, 22.00, Pro TV și VOYO): Portugalia – Slovenia

Mâine (Munchen, 19.00, Pro TV și VOYO): România – Olanda

Mâine (Leipzig, 22.00, Pro TV și VOYO): Austria – Turcia

Sferturi

5 iulie (Stuttgart, 19.00): Spania – Germania

5 iulie (Hamburg, 22.00): Portugalia / Slovenia – Franța / Belgia

6 iulie (Düsseldorf, 19.00): Anglia – Elveția

6 iulie (Berlin, 22.00): România / Olanda – Austria / Turcia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite