Gardoş şi Chiricheş au gustat din „farmecul fotbalului“. Cele mai mari surprize din istoria Cupei Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi fundaşi români, titulari la Southampton, respectiv Tottenham, au fost eliminaţi din cea mai veche competiţie internă din lume, după o rundă cu surprize uriaşe, în care au ieşit ruşinos şi Chelsea şi Manchester City. Gardoş, schimbat la pauză, în meciul cu Crystal Palace (2-3), a fost criticat de către antrenorul Ronald Koeman, iar Chiricheş e tot mai aproape de o despărţire de Tottenham.

Plecarea japonezului Yoshida la Cupa Asiei şi accidentarea belgianului Alderweireld l-au titularizat pe Gardoş în centrul defensivei lui Southampton. Una robustă, cea mai sigură din prima ligă, care a dat însă chix în Cupa Angliei, în faţa lui Crystal Palace, locul 13 în Premier League. 

Fostul stelist, cu prestaţii apreciate în faţa unor granzi, precum Chelsea, Manchester United sau Arsenal, nu se regăseşte în duelurile cu echipe mici. Cu Sheffield United, în Cupa Ligii, a fost eliminat pe final, cu Crystal Palace a fost mai mereu depăşit. 

„N-am fost mulţumit de Gardoş“

„A greşit încă din primul minut. N-am fost mulţumit de el, de accea l-am schimbat la pauză”, a recunoscut după meci antrenorul Koeman. Românul a fost înlocuit după ce a primit şi un galben, în finalul primei reprize (45+3), una în care s-au înscris toate cele cinci goluri ale meciului, în decurs de doar 30 de minute!

Titular şi integralist la Tottenham, Chiricheş n-a strălucit nici el. Spurs a controlat meciul cu Leicester, a condus cu 1-0, dar a pierdut pe final, când a încasat două goluri în ultimele şapte minute. Cel decisiv a fost reuşit de Schlupp, care a scăpat din marcajul lui Chiricheş şi a marcat în prelungiri (90+2), după o gafă mare însă a lui Vorm, portarul lui Tottenham. 

Presa italiană susţine că Chiricheş e tot mai aproape de Roma şi că impresarul său, Pietro Chiodi, a purtat în weekend o nouă rundă de negocieri cu clubul capitolin. 

Primele trei clasate din prima ligă, eliminate!

O competiţie înfiinţată în 1871 a văzut multe în 144 de ani. Ce s-a întâmplat în weekend depăşeşte însă orice imaginaţie. Cupa Angliei, devoratoarea de giganţi, le-a mâncat încă din „16“-imi pe primele trei clasate din prima ligă, Chelsea, Manchester City şi Southampton! Deşi a condus cu 2-0 pe „Stamford Bridge“, Chelsea a pierdut cu 2-4 în faţa lui Bradford, din liga a treia! 

„E o ruşine, cel mai prost rezultat din cariera mea. Dar ăsta e farmecul fotbalului şi, mai ales, al Cupei Angliei“, a spus Jose Mourinho. De altfel, rezultatul a fost etichetat drept „cel mai mare şoc din istoria competiţiei“ de către Robbie Fowler, iar 77% dintre fanii care au răspuns unui sondaj BBC i-au dat dreptate fostului mare atacant al lui Liverpool. 

Şi campioana City s-a făcut de râs, 0-2, tot acasă, cu Middlesbrough, locul 2 în liga secundă, iar Manchester United (locul 4 în Premier League) şi Liverpool (locul 8) vor rejuca partidele cu Cambridge (liga a patra) şi Bolton (liga secundă), după două meciuri nule. 

Citeşte şi 

Florin Gardoş, ales în echipa etapei a 22-a din Anglia, de către ESPN. Cum îşi motivează americanii decizia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite