Gafă la televizor: Serena Williams, poreclită cu un termen folosit pentru bărbaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams a jucat ultima dată, în turul I de la Wimbledon 2021, când a părăsit terenul din cauza unei accidentări
Serena Williams a jucat ultima dată, în turul I de la Wimbledon 2021, când a părăsit terenul din cauza unei accidentări

Acum mai mulţi ani, preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia s-a referit la Venus şi Serena, numindu-le, ironic, „fraţii Williams“. Acum, o situaţie similară s-a întâmplat în România, cel mai probabil, din neatenţie.

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) l-a angajat pe Patrick Mouratoglou în funcţia de antrenor, „furându-l“ pe francez din stafful Serenei Williams (40 de ani).

Ce-i drept, americanca, dispărută de pe teren din iunie 2021 şi căzută pe locul 246 în lume, poate fi considerată o jucătoare care practică tenisul part-time, ca un hobby. Chiar şi aşa, Mouratoglou a mărturisit că, înainte de a bate palma cu Halep, i-a cerut voie Serenei, în contul relaţiei lor de zece ani.

Comentând această informaţie, la Digi Sport, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal“, Firicel Tomai a comis o mică gafă. Probabil din neatenţie, omul care a pregătit-o pe Halep, între 2008 şi 2010, s-a referit la Serena Williams, folosind termenul de „sultan“. În mod normal, Serena, fiind femeie, trebuia să fie poreclită „regină“, având în vedere că „sultan“ e un statut pe care l-au avut bărbaţii, de-a lungul istoriei. Există, ce-i drept, şi o formă feminină: „sultana“ sau „sultanah“. Nu „sultan“.

Ce a spus Firicel Tomai?

*Nu m-a surprins această colaborare, pentru că Simona s-a dus acolo, la Academia lui Mouratoglou, să se pregătească. El a declinat prima cerere, apoi la Indian Wells a vorbit cu Serena şi i-a dat acceptul. A luat învoire de la «sultan». Nu ştiu cât o să dureze, pentru că Serena vrea să revină la Wimbledon. Nu ştiu ce o să facă Mouratoglou, când o să aibă două jucătoare de top la un turneu de Grand Slam.

*Mouratoglou nu e cel mai de succes antrenor, a început cu Serena la 30 de ani. Eu cred că secretul acelei colaborări a fost Serena, nu antrenorul. Sunt antrenori foarte buni în circuit, dar care sunt modeşti, nu epatează, nu lucrează la marketingul lor. El şi-a folosit imaginea pentru a apărea peste tot.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite