Gabriela Ruse, încă o victorie superbă la Paris. Numele mare pe care l-a pus la respect

0
Publicat:

Gabriela Ruse (26 de ani, locul 148 WTA) a învins-o în două seturi, scor 6-1 și 6-2, pe Alize Cornet (34 de ani, locul 99 WTA), în „sferturile de la Trophee Clarins (WTA 125). În turul precedent, românca trecuse de o altă jucătoare a gazdelor, Kristina Mladenovic, acum pe locul 220 mondial, tot cu un scor clar: 6-1, 6-0. Iar în primul tur, sportiva noastră a făcut un meci mare cu Lin Zhu (57WTA): 0-6, 6-1, 6-1.

Gabriela Ruse a spulberat tot ce a întâlnit în cale. Foto Getty images
Gabriela Ruse a spulberat tot ce a întâlnit în cale. Foto Getty images

Gabriela Ruse a început în forță meciul cu Alizee Cornet, fost număr 11 mondial. A reușit 4 break-uri în primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-1, chiar dacă ploaia le-a dat bătăi de cap jucătoarelor. În al doilea act, Ruse a fost condusă cu 0-2 după startul bun al franțuzoaicei, dar a reacționat rapid și a câștigat toate game-urile până la final: 6-2.

După o partidă care a durat o oră și 21 de minute, românca s-a calificat în semifinalele competiției, unde o va întâlni pe Emma Navarro (22 de ani, locul 22 WTA), principala favorită la câștigarea trofeului. Întâlnirea este programată sâmbătă, 18 mai, în jur de ora ora 15.00. Pentru performanța de la Paris, Gabriela Ruse și-a asigurat un premiu de 5.222 de euro și 49 de puncte în ierarhia WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite