FRF îi oferă lui Piţurcă prima la stânga. Fostul selecţioner nu ia niciun ban deşi a contribuit şi el la calificarea la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a adus 7 din cele 20 de puncte obţinute de România în preliminariile Euro 2016, fostul selecţioner Victor Piţurcă nu va fi recompensat deloc în urma calificării la turneul final.

Victor Piţurcă a deschis drumul României către calificarea la Euro 2016, graţie celor 7 puncte obţinute în primele trei partide din preliminarii. Ulterior, noul selecţioner, Anghel Iordănescu, a obţinut restul de 13 puncte necesare pentru calificare, în celelalte şapte partide din Grupa F. Însă Federaţia Română de Fotbal îl va premia doar pe ultimul.

“Domnul Piţurcă nu va primi niciun ban. A primit suficient. Nu vreau să se supere Victor Piţurcă, dar cred că am reuşit să manageriem foarte bine momentul schimbării. Federaţia a economisit cu noul staff 1,2 milioane de euro, din salarii şi prime de calificare. Prima variantă după despărţirea de Piţurcă a fost Mircea Lucescu. Am fost la Kiev, nu am reuşit să-l aducem, nu l-a lăsat preşedintele clubului. A doua variantă a fost Anghel Iordănescu. Eu personal am discutat doar cu ei doi şi am insistat ca Anghel Iordănescu să accepte pentru că el se potrivea profilului căutat”, a explicat preşedintele Răzvan Burleanu la Dolce Sport. C

um s-a ajuns la această situaţie? În momentul în care şi-a negociat plecarea de la cârma primei reprezentative, în urmă cu un an, Victor Piţurcă a renunţat la orice primă de calificare pentru el şi staff-ul său. În caz contrar, Piţurcă ar fi trebuit să achite drept despăgubire Federaţiei Române de Fotbal, în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă, suma de 1,425 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite