FOTO Ziua în care românii l-au adoptat pe Ronnie O’Sullivan: „Sunteţi fantastici!“. Bingham: „Cea mai tare noapte din cariera mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ronnie O’Sullivan şi Stuart Bingham, campioni mondiali la snooker, au oferit o primă seară spectaculoasă la Circul Globus, într-o atmosferă electrizantă. N-au lipsit, totuşi, problemele clasice de organizare.

Într-o seară dominată de clasicul fotbalului spaniol sau de succesele lui Florin şi Horia de la Turneul Campionilor, 2.500 de români au optat pentru un meci de snooker demonstrativ, cu Ronnie O’Sullivan ca vioară întâi. Orchestra a fost completată cu arbitrul internaţional Michaela McInnes, fostă Tabb, şi campionul mondial în exerciţiu Stuart Bingham.

Până la meciul de la Circ, cei trei au sosit la Stejarii County Club pentru o conferinţă de presă relaxată. Îmbrăcat casual, în blugi şi tricou, Ronnie s-a declarat încântat de primirea românilor, a fost generos în epitete, dar şi-a schimbat brusc mina când a fost întrebat de clubul Colectiv. “Vreau să aprind o lumânare la locul tragediei ”. Englezul a venit apoi  cu un amănunt relevant pentru fanii săi şi media din Anglia: după o pauză de câteva luni, se va întoarce în circuitul profesionist odată cu Mastersul londonez din ianuarie, va căuta să-şi reintre în mână până la Mondialul de la Sheffield.

Stuart Bingham şi-a adus trofeul de campion mondial la Bucureşti , l-a aşezat pe masă, iar Michaela McIness şi-a exprimat onoarea de a fi solicitată pentru a oficia un meci între doi campioni mondiali. La final, jurnaliştii transformaţi în fani au primit ce şi-au dorit: autografe şi fotografii numai bune de pus în ramă şi pe Facebook.

image

“Gaşca” s-a mutat pe seară la Circul Globus, unde lumea s-a îmbulzit la singura poartă de acces deschisă iniţial. Anularea meciului de duminică, de la ora 17.00, a provocat un mic scandal la intrare, pentru că spectatorii care îşi luaseră déjà bilete  la acest joc nu au fost lăsaţi să intre, deşi au primit asigurări de la Eventim că pot lua parte fie la întâlnirea de sâmbătă seara, fie la cea de duminică, de la ora 20.00. O familie venită tocmai de la Satu Mare a ridicat problema cu voce tare, moment în care Adrian Thiess, organizatorul evenimentului, a scos din buzunar un pachet de bilete VIP pentru nemulţumiţi.

Puţin după ora anunţată, comentatorul EuroSport Marius Ancuţa a făcut oficiile de gazdă, prezentând distribuţia. Mai întâi Michaela, aplauze furtunoase, apoi Stuart Bingham, reacţie aidoma, şi la final cvintuplul campion mondial: Ronnie Racheta O’Sullivaaaaaaan. Publicul s-a ridicat ca teleghidat în picioare şi a bătut exaltat din palme. Era clar că 99 la sută dintre oameni veniseră pentru eternul copil răsfăţat al acestui sport. 


Bingham a câştigat publicul

image

Meciul în sine s-a jucat după sistemul cel mai bun din 9 jocuri, adică primul la 5, iar Ronnie şi Stuart au oferit cam tot ce aveau în “setări”: lovituri combinate, cu manta, un break de 111 puncte reuşit de O’Sullivan şi, peste toate, un joc decisiv. Ronnie a câştigat cu 5-4, revenind de la 2-4, dar Bingham a reuşit pe parcursul meciului câteva lovituri magice şi, în mulţimea de încurajări pentru oponentul său, s-a strecurat şi un “Go, Stuart!”. Campionul mondial a zâmbit şi a ridicat degetul a mulţumire, gest care i-a multiplicat aplauzele.

Spectatorii s-au comportat perfect, ca la un meci de snooker, cu excepţia folosirii intensive a camerelor foto, cu blitz, şi a devorării de floricele, ca la cinema. Dar, per total, a fost o atmosferă de senzaţie.


Discursurile finale au fost aşteptate de oameni în picioare. Michaela a zis, fără urmă de ipocrizie, că a fost un eveniment de talie mondială, Stuart s-a declarat încântat şi chiar extaziat de primire şi de atmosferă, iar Ronnie a trimis oamenii acasă fericiţi: “Sincer, a trecut mult timp de când m-am simţit aşa de bine la un turneu! Sunteţi fantastici! Bucureştiul e pregătit pentru a intra în lumea snookerului!”.

image

La ce se refera Ronnie? Sesizând potenţialul acestui sport, organizatorul Adrian Thiess a a solicitat includerea României în calendarul competiţional viitor, prin găzduirea Campionatului European din octombrie 2016.  World Snooker a trimis o scrisoare prin care se declară de acord, aproape fără rezerve.

Seara s-a încheiat în club

De la circ, Ronnie, Stuart şi Michaela au plecat în clubul Boa, unde posesorii de bilete VIP au primit şansa pozelor şi autografelor. Englezii vor juca duminică, de la ora 20.00, un al doilea meci demonstrativ, iar Ronnie va sta şi luni în Bucureşti, exprimându-şi dorinţa de a vizita şi Casa Poporului.

Trebuie să fi fost cea mai tare noapte la care am luat parte Stuart Bingham, campion mondial la snooker
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite